Kılıçdaroğlu için protokolden vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu için protokolden vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 15:27

İktidar ile muhalefet, son dönemde çok gergin...

Haberin Devamı

Suriye konusundaki anlaşmazlıklar, TBMM'nin terörü konuşmak üzere CHP tarafından olağanüstü toplantıya davet edilmesi, AK Parti'nin bunu "PKK'nın kuyruğuna takılmak" olarak nitelendirmesi....

/images/100/0x0/55ea6d60f018fbb8f87f3519
Üstüste gelen bu olaylar, iktidar ve muhalefet sözcüleri, özellikle de AK Parti ile ana muhalefetteki CHP arasındaki söz düellosunu ateşledi.
Ve tüm bu gerginlik içinde gözler de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun bir aradan sonra hükümet üyeleriyle biraraya geleceği etkinliğe, Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerine çevrildi.
 
GEÇEN YIL KRİZ OLMUŞTU
 
Her yıl düzenlenen Hacı Bektaş'ı anma törenlerine, geçen yıl iktidar ile muhalefet arasındaki gerginlik, işin içine bir de protokol anlaşmazlığı girince, krize dönüşmüştü. Protokol gereği, ana muhalefet partisi lideri, hükümetteki bakanların üzerinde yer alıyor. Ancak yine protokol kurallarına göre, bir bakan "Başbakan adına" bir etkinliğe katılıyorsa ana muhalefet liderinin önüne geçiyor.
Geçen yılki törenlerde "Başbakan adına" etkinliğe katılan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, protokolün tam olarak uygulanmasını istemişti. Bu çerçevede, ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu konuşmasını, "Başbakan adına" konuşacak olan Günay'dan önce yapmış, ardından da Günay'ı dinlemeden etkinlikten ayrılmıştı. Yaşanan bu kriz üzerine Kültür Bakanı da konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiğinde etkinliğe katılanların bir bölümü tarafından tepki görmüştü.

Haberin Devamı

BAKAN YILDIZ'IN JESTİ BUZLARI ERİTTİ, ORTAYA ÖZLENEN GÖRÜNTÜLER ÇIKTI / Foto Galeri

 
BAKAN PROTOKOL JESTİ YAPTI, BUZLAR ERİDİ
 
Ancak bu yıl, etkinliklere yine "Başbakan adına" katılmasına rağmen Enerji Bakanı Taner Yıldız bir jest yaptı; Etkinlik sırasındaki konuşmasını, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce yapabileceğini töreni düzenleyenlere bildirdi.

Bakan Yıldız'ın bu jesti üzerine de iktidarın temsilcisi bakan Yıldız ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında tüm tören boyunca ve sonrasında sıcak görüntüler ortaya çıktı. Hacı Bektaş'ı anmak üzere bu yıl yapılan etkinliğe "kriz" yerine, "uzlaşma" görüntüleri damga vurdu.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!