Kılıçdaroğlu: Gözünü sevdiğimin Recep'i

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Gözünü sevdiğimin Recepi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 15:05

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün Antalya'da halka seslendi. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Kılıçdaroğlu, bir açıklamasında 'Aldığım maaş yetmiyordu şirket kurdum' diyen Başbakan Erdoğan'a 'Gözünü sevdiğimin Recep'i, sen 10 bin TL ile geçinemiyorsun, emekli 500 TL'yle nasıl geçinecek' dedi...

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASI / WEB TV

 

KILIÇDAROĞLU'NUN ANTALYA ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR

 

“GÖZÜNÜ SEVDİĞİMİN RECEP’İ, SEN 10 BİN TL’YE GEÇİNEMİYORSUN, EMEKLİ NASIL GEÇİNSİN”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'ya gitti. İki günlük gezisinin ilk durağı olan Alanya’da vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, tartışmalara neden olan ‘Recep Bey’ hitabından sonra, bugünde “Sevgili Recep, gözünü sevdiğimin Recep'i” dedi. Başbakanın geçmiş tarihlerde yaptığı ‘Başbakanlık maaşı yetmiyor, ticaret yapmazsam geçinemem’ şeklindeki açıklamasına göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “10 bin TL beyefendi için yetmiyormuş, şirket kuruyormuş. Sevgili Recep, gözünü sevdiğimin Recep'i. Sen dolmuş parası vermezsin, yemek parası vermezsin, okul masrafın yok. Sen 10 bin TL’yle geçinemiyorsun, emekli 500 TL’yle nasıl geçinecek?” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2 günlük Antalya gezisinin ilk durağında Alanya’da miting yaptı. Başbakan Erdoğan’ın, geçmiş tarihlerde yaptığı ‘Başbakanlık maaşı yetmiyor, ticaret yapmazsam geçinemem’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

 

“Öyle fakir fukara edebiyatı yapacaksın. Ben fakir fukara dostuyum diyeceksin. Siyasete atılırken yoksulduk diyeceksin, sonra iktidarda palazlanıp Kısıklıda beş yıldızlı villada oturacaksın. Sonra diyeceksin ki aldığım maaş yetmiyor. 10 bin TL beyefendi için yetmiyormuş, şirket kuruyormuş. Sevgili Recep, gözünü sevdiğimin Recep'i. Sen dolmuş parası vermezsin, taksi parası vermezsin, yemek parası vermezsin, okul masrafın yok. Sen 10 bin TL’yle geçinemiyorsun, emekli 500 TL’yle nasıl geçinecek?”

 

TERÖRÜN KARŞISINDA OLACAĞIZ

Alanya Belediyesi'nin önündeki meydanda, parti otobüsü üzerinden toplanan kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, terörün hala gündemde çok ciddi sorun olarak durduğunu söyledi. İstanbul'da gerçekleşen bir saldırıda 17 yaşındaki Buse'nin, Elazığ'daki saldırıda ise 70 yaşındaki Şerife Teyze'nin terörün hedefi olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Terörü tümümüz baştan sona lanetlemeliyiz. Teröre karşı çıkmalıyız. Buse'nin, Şerife Teyze'nin ölümüne hiçbir inanç, din, etik değer gerekçe oluşturamaz. Teröre destek veren tüm unsurların karşısında olacağız” diye konuştu.  Partisinin siyasette etnik kimliği ve inancı esas almadığını, esas olanın insan olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Tek bir gerçek vardır. İnsan inançları ve etnik kimliğiyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır” dedi.

‘RECEP BEY İNECEK’

Siyasetin konusunun işsizlik, yoksulluk, onurlu bir Türkiye yaratma mücadelesi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, siyasetin konusunun etnik kimlik ve inanç olamayacağını söyledi. Siyasetin bugün en önemli konularından birinin işsizlik olduğunu ve işsizlik sorununun herkesin yüreğini yaktığını kaydeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Recep Bey 'Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yok' diyor. Bakınız işsizlikle mücadelenin yolu Türkiye'yi üreten noktaya getirmektir. Çiftçi, sanayici üretiyor ama politikalarla üretemez noktaya getirdiler. Şimdi işsizlik var. Şimdi bizden reçete isteniyor. 8 yıldır bu ülkeyi yöneten, işsizliğe çare bulamayan bir insan bu saatten sonra çare bulabilir mi? Tek çare var Recep Bey inecek halkın iktidarı kurulacak” diye konuşmasını sürdürdü.

Kütahya'da 80 işçi alımı için bugün gerçekleşen bir sınava 7 bin kişinin başvurduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Recep Bey bu rakamları duymamazlıktan geliyor. Türkiye'nin her tarafında var işsizlik. İşsizlik olan bir ailede huzur yoktur. Anne, baba, komşular rahatsızdır. Temel bir sorundur bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Alanya'nın turizme yüzde 10 net katkı sağladığını, turizmin gözbebeği olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ama bu kadar önemli bir merkez niçin Gazipaşa havaalanı açılmaz da Antalya'ya mahkum edilir?” diye sordu.

Konuşmasını Nazım Hikmet'in ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ dizelerini okuyarak tamamlayan Kılıçdaroğlu, ‘Başbakan Kemal’ sloganlarına, “Başbakanlık benim elimde değil, sizin elinizde. Sağlayacak olan sizsiniz. Bakın Recep Bey'le çiftçinin, memurun arası iyi değil, hiçkimseyle iyi değil ama rantiyeyle, köşeyi dönenle arası çok iyi. Sandığa gideceğiz ve Recep Bey'e ders vereceğiz. Sandık önünüze geldiğinde adaletten, hukuktan demokrasiden, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulmasını isterseniz adres bellidir. 6 oktur, CHP'dir” diye konuştu.

Alanya'daki miting konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler parti otobüsüyle Manavgat'a hareket etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!