Kılıçdaroğlu: "Görevimizi yapıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Görevimizi yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 14:38

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargı reformuyla ilgili olarak, “Elbette Anayasa'ya aykırılık olursa başvuracağız. Muhalefetin görevi budur. Bundan korkması yerine, 'hukuk devleti işliyor' diye övünmesi lazım. Ama Başbakan övünmüyor” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul'da Polat Otel'de ekonomi yazarlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Daha önce her yoksul ailede kadının banka hesabına her ay düzenli 600 lira yatıracaklarını açıkladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bugün de gazetecilere bunun alt açılımlarını, kaynakların ne olduğunu anlattıklarını, bu konuda hazırladıkları çalışmayı sunduklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, CHP'nin Sayıştay ve HSYK Kanunu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu hatırlatarak, yargı reformu için de Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:
“Elbette Anayasa'ya aykırılık olursa başvuracağız. Başbakan eleştiriyor ama Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletiyse, hukuk devletinde Anayasa'ya aykırılıklar söz konusu olursa Anayasa'ya aykırılıklar nedeniyle bir muhalefetin görevi budur. Bundan korkması yerine 'hukuk devleti işliyor' diye övünmesi lazım. Ama Başbakan övünmüyor.”

Bir gazetecinin, CHP'nin Van'da yapacağı toplantıyı hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, bölgedeki sorunları, Türkiye'nin sorunlarını oturup tartışacaklarını, gazeteciler, akademisyenler, kanaat önderleri ve bölge halkıyla bir araya geleceklerini ve o bölgenin sorunlarını orada tartışmak istediklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Bu, CHP'nin Kürt açılım projesi kapsamında haberlere yansıdı” demesi üzerine de “Yorumlanabilir. Sadece Kürt sorunu görüşülmeyecek. Ekonomi, sosyal yapı, kültürel yapı... Kürt sorunu dile gelirse, çözümler dile gelirse onu da dinleyeceğiz. Dünyaya aynı değil, farklı pencereden bakan insanlar bir araya gelecek ve tartışacaklar. Biz de o tartışmada ağırlıklı olarak dinleyici konumunda olacağız” dedi.

“TORNADAN ÇIKMIŞ BENZETMESİ”

Kılıçdaroğlu, önceki Genel Başkan Deniz Baykal ile yaptığı görüşmede Halk TV'nin durumunun gündeme gelip gelmediği yönündeki sorulara da “Dün genel konular, partinin durumu, ekonomi, yapılan konuşmalar, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, tutuklamalar... Bütün bunlar ayrıntılarıyla görüşüldü” diye konuştu.
Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP milletvekili Canan Arıtman'ı eleştirirken “tornadan çıkmış gibi” benzetmesi yapmasını hatırlatarak yorumunu sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bir Başbakan'ın, kadınlar için, 'tornadan çıkmış' demesi doğru mudur? En azından kadına saygı duyan kişi böyle bir laf edebilir mi? Başbakan yine büyük bir ihtimalle cama bakmadan böyle bir şey konuştu. Onun için kendisini mazur görüyorum” karşılığını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!