Kılıçdaroğlu: Elinizi vicdanınıza koyun

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Elinizi vicdanınıza koyun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 21:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla Ankara’da bir araya geldi. “Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyacak ve oy kullanacaksınız. Ben sizden yalnızca bunu istiyorum” diyen Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu bayramda Suruç’ta acı bir olay yaşadık. 4 kişi yaşamını yitirdi. Eğer bu bölgenin bu ülkenin hâkimi, savcısı, güvenlik güçleri olaya el koymuşsa oturup tüm ayrıntılarıyla kamuoyunun önüne olayı koymalılar. Bizler de gerçeği öğrenmeliyiz. Her vatandaşımızın hayatı değerlidir. İnsan hayatına önem vermemiz gerekiyor.

Siyaset bir kavga aracı değildir. Siyaset ülkeye hizmet etme aracıdır. Her siyasi görüşe saygı göstermeliyiz.

DEMOKRASİ SORUNU VAR

Halkın hakemliğine başvuruyoruz. Ne yapacağımızı da söylüyoruz. Yanlışları da söylüyoruz ki siz karar verirken doğruları görerek karar verin. Geçmişte toplumsal barış en temel sorunlarımızdan biriydi. Ama bugün terör gerilerde kaldı. Var mı var ama gerilerde kaldı. Daha başka sorunlar öne çıktı. Ekonomi, eğitim, dış politika, demokrasi. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyacak ve oy kullanacaksınız. Ben sizden yalnızca bunu istiyorum. Demokrasi sorunumuz var. Devlet bakidir. Hükümet geçicidir. Ne zamanki bir hükümet ben devlet olmaya kalktım derse, bilin ki orada artık demokrasi yoktur. Biz adaleti savunmak zorundayız.

Haberin Devamı

Bir ülkenin parası neden değer kaybeder? Ekonomi iyi yönetilmezse değer kaybeder. Milyonlarca işsizimiz var. Atama bekleyen öğretmenimiz, hemşiremiz var. Şu soruyu vicdanlarınıza sorun; bu düzenden kim memnun? Bu düzenden memnun olan bir grup var. Sadece rantiye sınıfı memnun. 2008’de sosyal güvenlikte reform yapıyoruz dediler. Nasıl yaptılar. Emekli aylığını, her ay bin TL keserek. Emeklinin sırtından sözde reform yaptılar. O nedenle sandığa giderken hepiniz düşünün. İnsanlar yoksulluğa ve açlığa mahkûm edilmemeli.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!