Kılıçdaroğlu: Elinde beyzbol sopasıyla mesaj veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Elinde beyzbol sopasıyla mesaj veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 20:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'deki olaylarla ilgili, “Elinde beyzbol sopasıyla mesaj veriliyor oralara. Yazık günah değil mi? Orada insanlar var” dedi.

Kılıçdaroğlu, Silifke ilçesine bağlı Arkum beldesinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit olan 28 yaşındaki Ahmet Ünver'in evine taziye ziyaretinde bulunarak, baba Durmuş Ünver ve anne Meryem Ünver'e başsağlığı diledi.

Baba Durmuş Ünver, bir süre sohbet ettiği Kılıçdaroğlu'ndan terörün bitirilmesini istedi. Kılıçdaroğlu da bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, TBMM'deki partilerin bir araya gelip, konuşması gerektiğini söyledi.

Acıyı ailelerin çektiğini belirten Kılıçdaroğlu'na anne Meryem Ünver, “Büyüklerimiz, siyasetçiler hiç çekmiyor. Ben dursun istiyorum artık. Anneler ağlamasın. Yeter artık, bu teröre bir çare...” diye konuştu.

Terör sorununun çözülmemesi halinde ileride daha büyük sorunlara neden olacağını belirten Kılıçdaroğlu, kendilerinin çözüm için iyi niyetle yola çıktıklarını anlattı.
Baba Ünver, “Bazılarının milletvekili oğullarının çatışma bölgelerinde askerlik yapmadığını, garibanların öldüğünü söylediğini” belirtmesi üzerine, Kılıçdaroğlu, “Bir Yemen türküsü var. 'Zenginimiz bedel öder askerimiz fakirdendir' der. Şehit cenazelerine gidiyoruz bakıyoruz hepsi orta halli insanlar. Tabii insanın yüreği burkuluyor. Ben de 7 çocuklu bir aileden geliyorum” dedi.

Suriye'deki olaylara da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Elinde beyzbol sopasıyla mesaj veriliyor oralara. Yazık günah değil mi? Orada insanlar var. Onların çoluk çocukları var, gelecek beklentileri var. Bizim komşumuz. Yarın biz onlarla baş başa kalacağız. Onlarla huzur ve barış içinde olmazsa Türkiye de rahatsız olur bundan. Gaziantep'e, Hatay'a gidin esnafa sorun rahatsız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!