Kılıçdaroğlu, İstanbul il sınırına giriş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 09:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararına ilişkin olarak 'Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu da adil davranarak Türkiye'ye olan ilişkileri sürdürme yönünde karar alır' dedi. Kılıçdaroğlu, saat 11.50'de İstanbul yazılı trafik tabelasının önünden geçerek İstanbul il sınırlarına giriş yaptı. Partisinin Tuzla teşkilatı CHP liderini karşılamaya mehteran takımı getirdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11:50'de İstanbul sınılarına ulaştı. Yürüyüşün 23'üncü gününde Gebze'den yola çıkan Kılıçdaroğlu'na İstanbul'a girişinde benzeri Nusret Gümüşel eşlik etti. 

İSTANBUL'A GİRERKEN KONUŞTU

Kemal Kılıçdaroğlu," Yolun büyük bir kısmını kat ettik, mutluyum. Adalet için yürüyorum. 80 Milyon için yürüyorum. Adalete susamış 80 milyon için yürüyorum. Bütün haksızlıklara karşı çıkacağız. İnancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun adalet bağlamında kucaklıyorum" açıklamasını yaptı.

"PROTESTOCULAR BARIŞÇIL"

Protesto edenlerle destek verenlerin yol boyunca yan yana olmalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu yürüyüş barışçıl bir yürüyüş. Onların da barışçıl amaçlarla bunu yaptıklarını düşünüyorum. Protesto eden vatandaşın da canı sağolsun, alkışlayan vatandaşın da" diye konuştu.

Haberin Devamı

UÇURDUĞU GÜVERCİN BAŞINA KONDU

Kılıçdaroğlu, İstanbul sınırında çiçeklerle karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul İl sınırı tabelası önünde güvercin uçurdu. Uçurduğu güvercinlerden biri Kılıçdaroğlu'nun başına kondu. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul il sınırına giriş yaptı
MEHTERAN TAKIMI KARŞILADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 23’üncü gününde saat 12.00 sıralarında İstanbul sınırlarına girdi. Kılıçdaroğlu’nu İstanbul il sınırında mehteran ekibi karşıladı. CHP Tuzla İlçe Teşkilatı tarafından getirildiği öğrenilen mehteran takımı İzmir Marşı'nı da çaldı. Mehter takımı marşlar çalarken tarihteki Türk Cumhuriyetlerinin Bayraklarını taşıyan kalabalık, "hak hukuk adalet" sloganları attı. Fotoğraf: Selahattin SÖNMEZ

Kılıçdaroğlu, İstanbul il sınırına giriş yaptı
Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, yürüyüşün 23'üncü gününde İstanbul'a giriş yaptı. Çayırova İstanbul il sınırına gelen Kılıçdaroğlu'nu burada partililer karşıladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin İstanbul'a girişi havadan görüntülendi. Görüntülerde Türk bayrakları taşıyan kortej ve kortejin İstanbul'a girişi yer aldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Tuzla Şifa Mahallesinde mola verdi.

Haberin Devamı

AVRUPA PARLAMENTOSU'NA ÇAĞRI...

Kılıçdaroğlu,  Adalet Yürüyüşü'nün 23'üncü gününde yürüyüşe başlamadan önce de açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bugün Kocaeli'den ayrılıyoruz.  İstanbul'a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Kimsenin burnu kanamadan uzun bir yolculuğu katedip İstanbul'a girmiş olacağız" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Ayı 9'unda, pazar günü bu yürüyüşü sonlandırmış olacağız. Ancak adalet arayışımızı değil, adalet arayışımız devam edecek" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul il sınırına giriş yaptı


"TÜRKİYE SADECE İKTİDAR PARTİSİNDEN İBARET DEĞİLDİR" 

Avrupa Parlamentosu'nun kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Buradan Avrupa Parlamentosu'na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değildir. Türkiye'de bir adalet yürüyüşü yapıyoruz, 10 binler var. Referandum yaptık. Yüzde 50'den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye'ye olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu da adil davranarak Türkiye'ye olan ilişkileri sürdürme yönünde karar alır" şeklinde konuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!