Kılıçdaroğlu, Başbakan'a seslendi: 20 kurşun sıkıldı, neden bulamıyorsun?

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu, Başbakana seslendi: 20 kurşun sıkıldı, neden bulamıyorsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 18:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırının aydınlatılmamasını, "Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Siz, neden ve hangi gerekçeyle failleri yakalamıyorsunuz" sözleriyle eleştirdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uşak'ta düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, son dönemde gazetecilere yönelik baskıların arttığını savunarak, "Görüşü ne olursa olsun her gazetecinin özgürce yazı yazması lazım. Siyasetçi eleştiriye katlanacak, eleştiriden ders çıkaracak" diye konuştu.

Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'ın aracı kurşunlandığında, iktidar yanlısı bir gazete olsa da telefon açarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "İnşallah failleri kısa sürede yakalanır, failleri mahkemenin önüne çıkarılır. Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Size destek veren bir gazetenin üst düzey yöneticisi arabasında 20'ye yakın kurşunla kurşunlanıyor. Siz neden ve hangi gerekçeyle failleri yakalamıyorsunuz? Bu gazete iktidar yanlısı bir gazete."

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında her gazetecinin özgürce CHP'yi eleştireceğini belirterek, Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in "gazeteciler piyanonun tuşları gibi olmalı, biz hangi tuşa basarsak onu yazmalı" sözüne atıfta bulunarak, iktidarın da aynı şeyi yaptığını, gazetecilerden sadece övgü beklediğini, eleştiri istemediğini savundu.

Kılıçdaroğlu, bu düzeni değiştireceğini, bu ülkeye özgürlükler getireceklerini, her her partiden vatandaşın düşüncelerini özgürce ifade edeceği vaadinde bulundu.

BAYRAMDA EMEKLİYE İKİ MAAŞ İKRAMİYE, TAŞERON İŞÇİYE KADRO

Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimi öncesinde açıkladıkları seçim bildirgesinde, bayramlarda emekliye iki maaş ikramiye, asgari ücreti net bin 500 lira yapacaklarını, 800 bin kamu taşeron işçisinin tamamına kadro vereceklerini hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kıyameti kopardılar, parayı nereden bulacaksınız. Efendim siz devleti tanımıyorsunuz. Onlar tanımıyorlar. Ben bu devlete onurumla 27,5 yıl hizmet verdim. Devleti en iyi ben bilirim, en iyi. Bütçe nasıl yapılır, vergi nasıl toplanır, toplanan vergiler nasıl harcanır, eğer Türkiye'de 10 kişi varsa biri benim. İstediklerine gidip sorsunlar. Akademisyen, iş dünyası, bu işin uzmanına sorsunlar. Her vaadimizi kuruşu kuruşuna hesapladık."

Esnafın emekli olduğunda aldığı maaşla geçinemediğini, işlerine devam etmek istediklerinde emekli aylığından Sosyal Güvenlik Destek Primi ile maaşından kesinti yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, dünyada çalışanını cezalandıran tek ülkenin Türkiye olduğunu, CHP iktidarında bu primi kaldıracağını, borcu olanların da sağlık hizmeti alabileceklerini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Adam hasta. Ne yapsın? 'Ben sana bakmam' diyor. Ben sana, eşine, çocuklarına bakacağım. Borcun olsa da sana sağlık hizmeti vereceğim diyen parti CHP'dir" ifadelerini kullandı.

"İKTİDARDALAR, DOLARI TUT TUTABİLİRSEN"

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın 7 Haziran öncesi "Sakın ha CHP'ye oy vermeyin dolar fırlar, faizler yükselir, borcunuzu ödeyemezsiniz, istikrar bozulur" dediğini savunarak, "Allah büyük ya, iktidardalar ve doları tut tutabilirsen. İktidardalar, faiz yüzde 17'lere çıktı, işsizlik patlak verdi, her dört üniversiteliden biri işsiz" dedi.

CHP iktidarda olsaydı geçen Kurban Bayramı'nda emeklilerin ilk ikramiyeyi almış alacaklarını, asgari ücretin net bin 500 lira, 4 ayda taşeron işçilerin kadrosu verilmiş olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Efendim CHP'nin vaatleri çok pahalı, devlete yük oluyor. Tam tersine. gelen yük milli gelirin
yüzde 2,9'u. Kime gelen yük? devlete gelen yük. Millete var mı? Yok" diye
konuştu.

Kılıçdaroğlu, asgari ücretli 1500 lira aldığında gidip alışveriş yapacağını, böylece esnafın da kazanacağını kaydederek, şöyle devam etti: "Sanki ihracat yapıyormuş gibi, sanki villa alacakmış gibi. Ya, altı üstü bin 500 lira. Taşeron işçileri çalıştıran kim? Devlet. Parayı ödeyen kim? Devlet. Kime ödüyor? Taşerona ödüyor. Taşeron da işçiye ödüyor. Biz ne diyoruz, taşeronu aradan çıkarıyorum kardeşim. Madem devlete çalışıyorsa, devlet parayı doğrudan işçiye versin. Kim karlı çıkacak? Devlet karlı çıkacak. çünkü taşerona yüzde 18 KDV ödemeyecek. Diyorum ya bunlar devleti de tanımıyorlar, bütçeyi de bilmiyorlar. Devleti nasıl yöneteceklerini de bilmiyorlar. O nedenle sizlerin oyu çok önemli. Sandığa gideceğiz oylarımızı kullanacağız."

"ŞEHİTLER VE GAZİLER YÜKSEK KURULU OLUŞTURACAĞIZ"

Şehit yakınları ve gazilerin sahipsiz olduğunu, dertlerini anlatmak için nereye, kime başvuracaklarını bilmediklerini, Başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu oluşturacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şehit yakınları ve gazilerin, milletvekili hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa aynı haklardan yararlanacaklarını belirtti.

Bir gazinin bir protez almak için dünyanın parasını verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Yahu o gazi, o şehit biz rahat uyuyayım diye sınırlarda bekleyen gazimiz, şehidimiz. Bu ülkesi için, bayrağı için çalıştı. Onları onurlandırmak, baş tacı yapmak bizim zaten görevimiz. Onların akıllarına bile gelmiyor, çünkü onlar köşeyi nasıl döneceklerini hesaplıyorlar. Biz vatandaş nasıl kazanacak, işsizlik nasıl bitecek, emekli nasıl rahat edecek, taşeron işçisinin güvencesi nasıl olacak buna bakıyoruz" dedi.

Vatandaşların sandığa giderken bu ülkenin sorunlarını hangi partinin çözebileceğini sorması gerektiğini, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 13 yılda ülkeyi getirdiği noktanın görüldüğünü, diğer partinin (MHP) her şeye 'hayır' dediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Her şeye hayır diyorsan seçime niye giriyorsun kardeşim" diye konuştu.

Meclisteki diğer partinin ise bu denklemlerin tamamen dışında göründüğünü, geriye bir tek CHP'nin kaldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bir gerçeği sakın unutmayın Davutoğlu saray için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Gayet açık ve net söylüyorum, bunu zaten sayın Davutoğlu da kabul ediyor, 'saray da saray' diyor. Ben de illa 'önce halk sonra halk, önce millet sonra millet' diyorum" ifadelerini kullandı.

Hükümet kurma sürecinde CHP'ye yetki verilmemesinin "CHP'li bir hükumetin kurulması korkusundan" kaynaklandığını, buna rağmen mağdur edebiyatı yapmadıklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların bu seçimde sandığa giderek anayasayı, teamülleri yok sayan anlayışı cezalandırması gerektiğini bildirdi.

"RUSYA'YLA NEDEN DALAŞIYORSUNUZ"

"Her vatandaş özgürce konuşacak, derdini özgürce söyleyecek, devletin sopasının gölgesi görülmeyecek, mahkemeler adalet dağıtacak" diyen Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasına da değindi.

Suriye'ye silah gönderildiğini, kardeş kavgasının kışkırtıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, bu konudaki uyarılarının dinlenmediğini, o dönemde yapılan hataların faturasının bugün tüm ülke tarafından ödendiğini savundu.

Uşak'ın Rusya ve Ortadoğu'ya deri ürünleri ihraç ettiğini ancak bu iki kapının da son dönemde kapandığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye kavga ediyoruz, hangi gerekçeyle? Rusya'yla dalaşıyorlar, niye dalaşıyorsunuz? Churcill'e demişler ki 'İngiltere'nin dostu hangi ülkelerdir? 'İngiltere'nin dostu yok çıkarları vardır' demiş. Biz de kendi ülkemizin çıkarlarını savunmak zorundayız. Mısır ile kavga ettik, hangi gerekçeyle, niye Mısır ile kavga ediyoruz? Size sözüm sözdür, güzel bir Türkiye inşa edeceğiz, tüm komşularımızla barış içinde geçineceğiz. İşsizlikle mücadele birinci önceliğimiz olacak. Herkes kazanacak sadece ve sadece hortumcular kaybedecek."

Kılıçdaroğlu, polislerin 3600 gösterge taleplerinin CHP iktidarında sağlanacağını, eğitimde taşımalı sistemi kaldıracaklarını, çocukların tam gün okuyacağını ve öğle yemeklerini ücretsiz olarak okullarda yiyeceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!