Kılıçdaroğlu: Adı yolsuzluğa karışan isimleri açıkla

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Adı yolsuzluğa karışan isimleri açıkla
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 15:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir Başbakan, bakanlarının ve milletvekillerinin, bazı milletvekili adaylarının isimlerinin yolsuzluklara karıştığını ve bu gerekçeyle listelerde yer almadığını açıkladı. İsimlerini bekliyoruz, zerre kadar onur varsa. Benim değil, onun sözü” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Konya Hilton Otel'de partisinin “Tarım Raporu”nu açıkladı.
Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlarken, YGS'de şifre iddialarının ardından ÖSYM'ye bir mail gönderildiğine ilişkin iddiasını hatırlatarak, kendisinin maili gönderen kişinin ismini açıklamadığını, ancak ilgili bakanın açıklama yaptığını ifade etti. “Sonucunu bekliyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Şimdi sayın Recep Tayyip Erdoğan, dün Lüleburgaz'da yaptığı mitingde şöyle diyor; 'sende zerre kadar onur varsa', beni kastederek, 'bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın bu hükümetin bu bakanını açıklarsın.' Benim açıklama yapmama gerek kalmadı. Zaten bu bakan çıktı, açıklamayı yaptı ama sayın Recep Tayyip Erdoğan, önemli bir itirafta bulunuyor, diyor ki, 'Ben çünkü ne Bahçeli'yim ne şuyum ne buyum, biz AK Parti'yiz. Temiz siyaset sözü vererek geldik. Benim bir bakanım bunu yapamaz. Bugüne kadar bazı bakanlarla alakalı atılmış adımlar varsa bunun gerekçeleri vardır. Bugün birçoğu milletvekili adayı olamadıysa nedenleri vardır, milletvekilleri için de aynı şey geçerli.' Müthiş bir itiraf şimdi, hiçbir yorum yapmadan sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, onun sözleriyle hitap ediyorum, sende zerre kadar onur varsa, bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın o bakanları, milletvekillerini açıklarsın. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir Başbakan, bakanlarının ve milletvekillerinin, bazı milletvekili adaylarının isimlerinin yolsuzluklara karıştığını ve bu gerekçeyle listelerle yer almadığını açıkladı. İsimlerini bekliyoruz, zerre kadar onur varsa. Benim değil, onun sözü.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin dokuz yılda adeta tarım sektörüne yönelik “imha planı” uyguladığını ileri sürerek, tarım ve gıda maddeleri ithalatına ödenen toplam paranın 70 milyar doları aştığını ifade etti.

İktidarın tarım politikalarını rakamsal verilerle eleştiren Kılıçdaroğlu, CHP'nin bu sektörün sorunlarını iyi bildiğini ve çözüm önerilerini hazırladığını söyledi.

“2012-2023 YILLARI ARASINDA UYGULANACAK TARIM VE HAYVANCILIK POLİTİKALARINI BELİRLEDİK”

İktidara gelmeleri halinde 2012-2023 yılları arasında uygulanacak tarım ve hayvancılık politikalarını belirlediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bugün 74 milyonluk nüfusumuzun karşı karşıya bırakıldığı vahim tablo, gelecekte 100 milyon olacak nüfus açısından daha da ağır olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

CHP iktidarında tarım sektöründeki maliyetleri düşüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV'yi kaldıracaklarını ve mazotu çiftçiye 1.5 liradan satacaklarını söyledi.

Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe yönelik geçmiş borçları sıfırlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, verimliliği yükseltecek yatırımlar yapacaklarını, tohum ve gen kaynaklarına sahip çıkacaklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, iktidarlarında fiyatları bir yıl öncesinden açıklayarak, destekleme ödemelerini zamanında yapacaklarını bildirdi.
Türk tarımını ve hayvancılığını ithalatçılıktan kurtaracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarının kurulduğu gün et ithalatı duracak” dedi.
Kılıçdaroğlu, kurumsal düzenlemelerin yapılacağını da belirterek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yeniden yapılandırılarak daha etkin hale getirileceğini söyledi.
Arazi edinme ve edindirme ofisi aracılığıyla topraksız köylülere toprak dağıtılacağını belirten Kılıçdaroğlu, 2-B arazilerinin de tarım yapan orman köylüsüne verilmesini sağlayacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında çiftçinin, üreticinin yani tüm ülkenin kazanacağını ifade etti.
Toplantıda, CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın da raporun içeriğine ait bilgi verdi.
Kılıçdaroğlu ayrıca, rapora ve CHP'nin Tarım Raporu'na ilişkin soruları da yanıtladı.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan dün partisinin Lüleburgaz mitinginde Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı YGS iddialarını kanıtlamasını isterken şöyle demişti:

“YGS, diye tutturdu, dedik ki 'bu iş yargıda, biz bunun takipçisiyiz, yanlışlık varsa, suiistimal varsa bunun üstüne gideriz' dedik. Yargı takipsizlik kararı verdi ne oldu? Vaka ortada bunu da geç, tuttu diyor ki 'böyle böyle YGS'de bir bakan çıkmış, mail göndermiş, yeğenine oradan torpil yapmak istemiş' sende zerre kadar onur varsa -bu kadar da ağır konuşuyorum- çıkarsın bu hükümetin o bakanını açıklarsın. O bakanı bu Başbakan bir dakika tutarsa, sen her sözü söyleyebilirsin. Bütün hayatı iftiralarla dolu. Eğer böyle bir bakan varsa, bu Tayyip Erdoğan, partisinde tutarsa o bakanı... Ben çünkü ne Bahçeliyim ne şuyum ne buyum. Bizim partimiz AK Parti, temiz siyaset sözü vererek geldik. Benim bir bakanım bunu yapamaz. Bugüne kadar bazı bakanlarla alakalı atılmış adımlar varsa bunun gerekçeleri vardır, bugün birçoğu milletvekili adayı olamadıysa nedenleri vardı. Milletvekillerim için de aynı şey geçerli.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!