Kılıç: CHP seçim yasaklarına uymadı

Güncelleme Tarihi:

Kılıç: CHP seçim yasaklarına uymadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 18:03

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, “Samsun'daki bir siyasi parti gece yarısından sonra, geçmişten bu yana karanlıkta iş çevirme alışkanlığının gereği olarak Atakum ilçesinde sokaklara, elektrik direkleri ve trafo merkezlerine afişler yapıştırmıştır. El ilanları ve trafolara yapıştırılan afişlerin üzerinde CHP amblemi bulunmaktadır, dolayısıyla bu hukuk tanımazlılığın faili de Cumhuriyet Halk Partisi'dir” dedi.

Haberin Devamı

Kılıç, partisinin Atakum İlçe Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, AK Parti Atakum İlçe Başkanlığınca, Recep Tanrıverdi Lisesi ve Bayındırlık İlköğretim Okulu'nun içinde CHP logolu afiş ve el ilanlarını gece yarısından sonra oy kullanılacak olan yerlere asıldığının ve bırakıldığının tespit edildiğini söyledi.

Referandum yasaklarının dün başladığını hatırlatan Kılıç, şöyle konuştu:“Bugün 12 Eylül referandum günü. Dünden itibaren seçim yasakları başladı. Seçim başladıktan sonra nelerin yapılamayacağı siyasi partiler tarafından bilinir. Giydirilmiş araçlar trafikten çekilir. Makam araçları zaten 10 gün öncesinden geri gönderilmiştir. Sesli araçlarla propaganda yapılamaz. El ilanları dağıtılamaz, sokaklardaki bayraklar afişler ve propaganda materyallerin tamamı toplanır. Oysa ki dün gece yarısından sonra Samsun'daki bir siyasi parti, geçmişten bu yana karanlıkta iş çevirme alışkanlığının bir gereği olarak Atakum'da sokaklara elektrik direkleri ve trafo merkezlerine afişler yapıştırmıştır. Sandıklarının bulunduğu oy kullanma mahallerine ve okul bahçelerine binlerce el ilanı bastırılmış ve bırakılmıştır. El ilanları ve trafolara yapıştırılan afişlerin üzerinde CHP amblemi bulunmaktadır. Dolayısıyla bu hukuk tanımazlığın faili de Cumhuriyet Halk Partisi'dir.”

Haberin Devamı

CHP'nin bu hukuk tanımazlığı inkar edeceğini ileri süren Kılıç, “Her suç üstü yakalandıklarında yaptıkları gibi bu suç üstü halini de bu cürmün faili olmadıklarını da iddia edecekler. Ama suç delilleri apaçık ortadadır. Bu suçu işleyen Cumhuriyet Halk Partisi'dir. 'Müslüman kadına rahibe kıyafeti giydirmeye evet' afişlerini de önce inkar ettiler sonra o afişlerin CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından hazırlandığını CHP İstanbul İl Başkanlığı kabul etmek mecburiyetinde kaldı. CHP'ye benim buradan çağrım şudur. Bu korsan gösteri bir hukuk tanımazlıktır. Bu korsan gösteri, yasaları yok saymaktır. Bu korsan gösteri seçim yasaklarını takmamaktır. Devlete, yargıya ve hukuk sistemine kafa tutmaktır” diye konuştu.

CHP'nin bu olayı gerçekleştirenleri yargı önüne çıkarması, haklarında suç durusunda bulunması ve parti disiplin mekanizmalarını harekete geçirmesi gerektiğini belirten Kılıç, aksi takdirde AK Parti Atakum ilçe Başkanlığı görevinin ve hukukun gereğini yerine getireceğini kaydetti. Kılıç, “Bu hukuk tanımazlığın failleri hakkında gereken bütün adli süreçleri, bütün yasal işlemleri son noktaya kadar ilçe başkanlığımız takip edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Suat Kılıç, CHP'ye çağrıda bulunurken, “Gizlemeyin, suç işleyenleri saklamayın, karanlıkta iş çevirmeyin, gece yarısı seçim yasaklarına rağmen okul bahçesine bildiri dağıtmayı terk edin. Elektrik direklerine astığınız bu afişlerden dolayı halkımızdan özür dileyin. Bu hukuk tanımazlığı yapan partilileriniz adına toplumdan özür dileyin ve gereğini yerine getirin” ifadesini kullandı.CHP'liler tarafından gece yarısı dağıtıldığı iddia edilen afiş ve el ilanlarını gösteren AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Değerli de yasal olarak haklarını arayacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!