Kıbrıs'ta ekstra zirve

Güncelleme Tarihi:

Kıbrısta ekstra zirve
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 16:09

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması amacıyla 16 Ocak'ta başlayan doğrudan görüşmeler çerçevesinde, Rum yönetimi lideri Glafkos Klerides ile haftalık programın dışında 7. görüşmesini yapıyor.

Denktaş, görüşme için Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrılırken, basın mensuplarının ''Yapıyı mı konuşaksınız?'' sorusu üzerine, ne konuştuklarını söylemeyeceklini kaydetti. Denktaş, ''Konuşup geleceğiz. Siz de bizi güle güle bekleyeceksiniz. Beklemeyin desem dinlemezsiniz'' dedi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto'nun da hazır bulunduğu ve ara bölgede Lefkoşa Havaalanı yakınlarındaki ''Lefkoşa Konferans Merkezi''nde yapılan görüşmeye liderlerin ekipleride katılıyor.

Denktaş'a görüşme sırasında Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Ergün Olgun, Dışişleri ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı Reşat Çağlar, Cumhurbaşkanı'nın anayasa ve hukuk konularındaki danışmanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal ve raportör Seniha Birand eşlik ediyor.

İki lider, hafta başında aldıkları ortak bir kararla, ''daha fazlaçalışmak ve daha süratli gitmek'' amacıyla haftalık görüşme programlarına bu hafta bir gün daha eklemişti.

Denktaş ve Klerides, yarın saat 17.00'de yeniden buluşacak. Denktaş, dünkü görüşmeden sonra, gazetcilerin ''neden ek bir görüşmeye ihtiyaç duyulduğunu'' sorması üzerine, fonksiyonları görüşürken yapı konusunu bir yana bıraktıklarına işaret ederek, "Gördük ki strüktürsüz fonksiyon konuşması havada kalıyor, onun için her ikisini biraraya getirme için bir çare olarak...'' diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!