Kıbrıs görüşmeleri seçimi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs görüşmeleri seçimi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2005 08:42

Karamanlis'le Brüksel'de buluşan Erdoğan, 'KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası görüşmeler başlayabilir' dedi.
  Annan'ın hakemliğini kabul etmeyiz

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Avrupa Halk Partileri (EPP) zirvesine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Brüksel’e gitti.

 

Erdoğan, Brüksel’deki ilk temasını Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile bir araya gelerek gerçekleştirdi. Erdoğan ve Karamanlis, bugünkü zirveden önce, kentin dünyaca ünlü lokantası Villa Lorraine’de buluştu. Yemeğe Erdoğan ve Karamanlis dışında Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Moliviatis, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış katıldı.

 

ENERJİ KORİDORU

 

Haberin Devamı

Erdoğan, görüşmeden sonra basına yaptığı değerlendirmede, enerji koridoruyla ilgili ortak çalışmalar üzerinde durulduğunu, bu alanda çalışmaların Yunanistan tarafında tamamlandığını, yakında sınırda açılışın yapılacağını bildirdi.

  

İKİLİ İLİŞKİLER

 

“Ekonomik, ticari, turistik alanlardaki adımlarımızı geliştirmek ve 1,8 milyar dolarlık ticaret hacmini en kısa zamanda 5 milyar dolara çıkarmak gibi bir hedefimiz var” diyen Erdoğan, “Bunun yanında, Karamanlis, AB sürecine yönelik 17 Aralık'a kadar Yunanistan'ın bize olan desteğinin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirtti. Bu süreçte çalışmaları beraberce değerlendirdik” diye konuştu.

  

ANKARA ANLAŞMASI

 

Ankara Antlaşması ile ilgili olarak uzmanların yapmış olduğu çalışmaları da değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin 3 Ekim'de başlayacak olan AB'ye katılım müzakereleri konusunda siyasi iradesini kullanacağını ifade etti.

  

“EPP'ye bizi ilk davet eden Karamanlis olmuştur” diyen Erdoğan, bugün yapılacak EPP zirvesine gözlemci sıfatıyla katılacağını, Karamanlis'in bu konuda da gereken desteği vereceğini söylediğini bildirdi.

Haberin Devamı

  

KIBRIS

 

Erdoğan, bir soru üzerine, “Kıbrıs ile ilgili garantör ülkeler olarak bu işe olumlu yaklaşan iki tarafız. Asıl süreç 17 Nisan'dan sonra Talat ve Papadopulos arasındadır. Kendi aralarında gereken çalışmaları yapacaklardır. Biz her zaman söylediğimiz gibi, çözümün BM zemininde devamından yana olduğumuzu belirttik ve taraflarda da bu siyasi iradenin olduğunu gördük” dedi.

 

FRANSIZ MUTFAĞINI TATTILAR

 

Türkiye ve Yunanistan’ın başbakanları, Brüksel’de başlayan bahar zirvesinden önce, kentin en ünlü lokantası Villa Lorraine’de buluştu. 1953’te kurulan yarım asırlık maziye sahip tarihi restoranda Belçika ve Fransız mutfaklarından örnekler yenildi. Restoranın spesiyal yemekleri arasında; kaz ciğeri, deniz ürünleri ile sütlü kuzu bulunuyor. Dünyanın en ünlü gastronomik restoranları arasında yer alan Villa Lorraine’in en çok beğenilen yemekleri arasında ayrıca, ördek ve ton balığı da var. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!