Kıbrıs çıkarması '98

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs çıkarması 98
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Zeki Triko'nun gelecek yaz kreasyonunun KKTC'de yapılan katalog çekimleri heyecanlı başladı, heyecanlı bitti
Haberin Devamı

Biliyorsunuz, biz daha bu yaza doymadan, Zeki Triko 1998 mayolarının katalog çekimlerini Kıbrıs'ta tamamladı bile... 600 parçadan oluşan koleksiyonun çekimleri için, altı mankenin de içinde olduğu 20 kişilik ekip bir hafta boyunca KKTC'de yoğun bir tempoda çalıştı, 23 yıldır kapalı olan Maraş bölgesine de özel izinle girildi. ‘‘Neden Kıbrıs?'' sorusunun cevabı ise şu: 1997 imaj kataloğu çekimleri için Karayibler'in Anguilla Adası'nda bulunan Zeki Başeskioğlu, orada Kıbrıslı bir Türk'le tanışır. Bu kişi, beyaz kum ve jade rengi deniz için dünyanın dört bir yanını dolaşan Zeki Bey'e, KKTC'de çoğu kimsenin adını bile duymadığı Karpaz bölgesindeki ‘‘Altın Kum'' plajına gitmesini önerir. Bu öneri Zeki Bey'in aklına yatar ki proje bir yıl sonra gerçekleşir.

Bir yıl önce Karayibler'de tanıştığı bir Kıbrıslı Türk'ün önerisi üzerine Kıbrıs'a bir ekip gönderen Zeki Triko'nun sahibi Zeki Başeskioğlu onlardan şöyle bir haber alıyor: İki mekan seçilmiş, ilki sabah güneşini çok güzel alan Karpaz bölgesindeki Altın Kum plajı, diğeri ise öğleden sonra güneşi için ideal görünen, ‘‘Yasak Bölge'' Maraş... Kıbrıs'ta yapılan araştırmalar, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Serdar Denktaş'ın da ilgisin çekiyor. Denktaş, böyle bir projede bakanlık olarak yeralmak istediklerini bildiriyor, davet mektubu gönderiyor. Ve Kıbrıs projesi başlıyor.

Başeskioğlu, yeni yüzler bulmak için altı ay içinde on ülkeyi gezerek binlerce kilometre yol katediyor ve ‘‘casting'' yapıyor. Mankenlerin isimleri Ağustos ayı ortalarında kesinleşiyor: 1995 Dünya Güzeli Mirella Nazor, 1996 Dünya üçüncü Güzeli Maria Raduloviç, 1996'da Bulgaristan'ın en iyi mankeni seçilen Kalina Stancheva, 1996'da Avrupa'nın en iyi mankeni ünvanını kazanan Litvanyalı Ruta Bartasyiute ve yine Litvanya'dan Gabriella Mickuti ile Türk manken Sevcan Zabit...

Büyük bir bölümü Atatürk Havaalanı'nda tanışan çekim ekibi yolculuğa oldukça heyecanlı başladı. 03.25 olarak belirlenen uçağın kalkış saati önce 05.30'a ertelendi, 06.15

sıralarında ise iptal edildiği açıklandı. Ardından ekibin 12.30'da uçabileceği belirtildi. Tabii yolcular ve Kıbrıs Türk Havayolları personeli arasında kısa süreli bir isyan yaşandı. Sonuçta ekibin altı kişilik bölümü öncü kuvvet olarak Kıbrıs'a hareket etti. Başeskioğlu ve mankenlerin de dahil olduğu grup ise ancak ertesi gün 16.30'da, 16 saatlik bir rötardan sonra Kıbrıs'a ulaşabildi.

Dipkarpaz'daki sabah çekimleri 06.30-10.30 arasında yapıldı. Her çekim sonrası mankenler kendilerini denize bıraktılar ve yorgunluklarını böyle attılar. Çekimler sırasında Kıbrıs'a özgü bazı simgeler de ortaya çıktı. Örneğin nedense pek meşhur olan eşeklerden biri, bir çekim dönüşü ekibin önüne çıktı. 15 günlük yabani sıpa, anında Zeki Triko'nun maskotu ilan edildi. Başeskioğlu mekan tespiti sırasında arabadan fırlayarak yakalamaya çalıştığı ancak yakayamadığı sıpanın başına 50 milyon lira ödül koydu. Ertesi gün yabani sıpa ve annesi, çekim bölgesindeydi. Ancak sıpanın fiyatı basın mensuplarının gelişiyle birlikte acilen 125 milyona yükseldi. Sonunda sıpa da oldukça mesai harcadı ve mankenlerle birlikte objektiflere poz verdi. Altı gün süren çekimler sırasında 600 model için bin makara dia kullanıldı.

HERKES KEYFİNİ ÇIKARDI

Aralarında tescilli güzellerin bulunduğu mankenlerle 98 mayolarının katalog çekimlerini yapan Zeki Triko ekibi, Kıbrıs'tan güzel anılarla döndü. Palm Beach otelinde konuşlanan ekip, çevreden oldukça ilgi gördü. Kimi tatilciler de sakin tatil günlerinin ortasına bomba gibi düşen bu heyecanlı grubu yakın izlemeye alarak keyifli anlar yaşadı.

MARAŞ'TA MÜZİK SESLERİ

Çekim için belirlenen mekanlardan biri de 23 yıldır iskana kapalı tutulan Maraş bölgesiydi. Maraş'a girilebilmesi için Kolordu Komutanı Ali Yalçın'dan özel izin alındı. Bölgenin güvenliğinden sorumlu polis ve askerler, çekim ekibini misafirperverlikle karşıladı. Yasak bölgeden yükselen müzik sesleri yıllardır süren sessizliği bozdu. Polisler mankenlerle bol bol fotoğraf çektirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!