"Keskin niÅŸancıları kendi gözlerimle gördüm"

Güncelleme Tarihi:

Keskin nişancıları kendi gözlerimle gördüm
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 11:50

Arap Birliği'nin Suriye'ye yolladığı gözlemci heyetinden bir yetkili "Keskin nişancıları kendi gözlerimle gördüm" diyerek isyan ederken, heyetin lideri General Muhammed el Dabi bu açıklamayı yalanladı.

Haberin Devamı

Le Figaro'nun haberine göre, Arap Birliği içinde, Esad yanlısı ve karşıtları arasında bir bölünme yaşanıyor.

Deraa şehrinde keskin nişancılar gördüğünü iddia eden bir Arap Birliği gözlemcisinin açıklamaları, Arap Birliği'nin Suriye konusunda yaşadığı fikir uyuşmazlığını iyice gözler önüne serdi.

Gözlemcinin, "Keskin nişancıları gözlerimizle gördük. Suriye hükümetine, onları hemen geri çekmesini söyleyeceğiz" açıklaması üzerine, gözlemci heyetin lideri Sudanlı General Muhammed el Dabi, sessizliğini bozarak itiraz etti. BBC'ye konuşan El Dabi, gözlemcinin yaptığı açıklamayı, "Keskin nişancı görmedi, 'görsem haber verirdim' dedi" sözleriyle yalanladı.

GENEL SEKRETER'DEN "KESKİN NİŞANCI" AÇIKLAMASI

Bu gelişmeler üzerine, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi de bugün bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

El Arabi, Suriye ordusuna bağlı birliklerin yerleşim bölgelerini terk ettiğini ve kentlerin dış bölgelerine doğru çekildiğini, buna karşın keskin nişancıların halen tehlike oluşturduğunu ve silah seslerinin devam ettiğini belirtti.

Ateş açılmasının tamamen yasaklanması gerektiğini dile getiren El Arabi, "kimin kime ateş ettiğini anlamanın zor olduğunu" da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, El Arabi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Suriye'deki gelişmeler ve Arap Birliği gözlemci heyetinin temasları ele alındı.

"GÖZLEMCİLER ACİLEN GERİ ÇEKİLSİN"

Arap Birliği içindeki fikir ayrılığı dün, Birlik bünyesindeki Arap Parlamentosu Başkanı Ali El Salim El Dekbaş'ın açıklamalarıyla daha da belirginleşmişti.

El Dekbaş, Suriye'de şiddetin devam ettiğini belirterek, olanlar nedeniyle Arap gözlemcilerin bu ülkede bulunmalarının Arap halkının kızgınlığını artırdığını, heyetin gerçekleri bulma misyonuyla gönderilme amacının boşa çıkarıldığını söylemişti. Arap Parlamentosu da Arap Birliği'ne "gözlemcilerin acilen geri çekilmesi" çağrısında bulunmuştu.

Le Figaro yayımladığı haberde, Ali El Salim El DekbaÅŸ'ın Arap BirliÄŸi'ne, bölgedeki en sadık ABD müttefiklerinden olan Kuveyt'ten katıldığının da altını çizdi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!