KESK üyeleri maaş bordrosu yaktı

Güncelleme Tarihi:

KESK üyeleri maaş bordrosu yaktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 15:07

ADANA'da, ek zam alamadıkları için hükümeti protesto eden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, maaş bordrolarını yaktı.

Haberin Devamı

İnönü Parkı'nda gerçekleşen basın açıklamasına katılan yaklaşık 50 kişilik grup, ‘ek zam’ istediklerini söyleyerek, hükümet aleyhinde sloganlar attı. Rakamlarla kandırılmak, vaatlerle uyutulmak istemediklerini söyleyen KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, şunları söyledi:
“AKP yöneticilerinin seçim meydanlarında övündükleri ekonomik program, geçtiğimiz 5 yıl içinde yoksulluk ve yoksunluktan başka bir şey getirmemiştir. AKP, iktidarı döneminde gerçekleştirdiğini iddia ettiği yüzde 7.5'lik büyümeyi de emekçilerle paylaşmamıştır. 2007 yılı içinde kamu çalışanlarına ilk 6 ayda yüzde 3'lük, ikinci 6 ayda ise yine yüzde 3'lük artış yapıldı. AKP seçim öncesi ekonomiyi güllük gülistanlık gösterebilmek amacıyla enflasyon rakamlarını düşük göstererek, vaat ettiği ek zammı da sümen altı etmiştir. TÜİK'in şaibeli enflasyon sepeti üzerinden hesapladığı ilk 6 aylık dönemdeki artış yüzde 7.5, maaşlarımızın büyük bölümünü kapsayan kiralardaki artış ise yüzde 9 oranında olmuştur. Bizim isteğimiz, yeni zamla beraber 730 YTL olan en düşük memur maaşının, TÜİK'in haziran ayı verileri üzerinden hesaplanan ‘tek kişinin bir aylık asgari yoksulluk sınırı’ olan bin 100 YTL'ye yükseltilmesidir. Her ayın 15'inde aldığımız maaşlarımızın bordroları, yaşadığımız sefaletin vesikasıdır.”

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından AKP hükümeti aleyhinde sloganlar atan grup, maaş bordrolarını yakarak eyleme son verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!