KESK: Toplu sözleşme için hukuki engel yok

Güncelleme Tarihi:

KESK: Toplu sözleşme için hukuki engel yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 14:16

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 15 Ağustos’ta başlayacak toplu görüşmelerde bu yıl da grev ve toplu sözleşme hakkı için mücadele edeceklerini bildirdi.

Kamu sendikalarıyla hükümet arasında toplu sözleşme imzalanmasının önünde hukuki engel olmadığın belirten Tombul "Engel hükümetin kafasındadır. Karşılıklı olarak bağıtlanabilir. Toplu sözleşme yapılmalıdır” dedi.

KESK Başkanı Tombul, Türk Tabipler Biriliği (TTB) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek TTB Genel Başkanı Gencay Gürsoy’la görüştü.

Tombul ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada bu yıl toplu görüşmelerin 5’incisin yapılacağını anımsatarak, ilk 4 yılda görüşme sürecinin hükümetlere istediklerini yapabilme olanağını verdiğini söyledi. Tombul, “Hükümet, kamu çalışanlarının dertlerini dinlerim, ama bildiğimi yaparım yaklaşımındadır” dedi.

Toplu görüşmelerde sadece kamu çalışanlarının değil, emeklilerin, taşeron çalışanlarının ve diğer toplum kesimlerinin de sorunlarını dile getireceklerini belirten Tombul, görüşmelerin toplumsal bir mücadele sürecine evrilmesi gerektiğini savundu.

“SAĞLIKTA METALAŞMANIN SONUÇLARI ORTAYA ÇIKIYOR”

Sağlığın toplum yaşamında önemli yer tutan alanlardan biri olduğunu kaydeden Tombul, “Sağlıkta yaşanan metalaşmanın sonuçları ortaya çıkmaya başladı” dedi.

“İKTİDARIN BU GİDİŞİNE KARŞI MÜCADELE ZORUNLU”

TTB Başkanı Gürsoy ise sağlı sektöründeki özelleştirmelerin çok ciddi sonuçlar doğurması yüzünden bütün meslek örgütlerinin “iktidarın bu gidişine” karşı tavır almak zorunda olduğunu savundu.

Emeklerini satarak yaşamak zorunda oldukları için hekimlerin artık “elit” bir mesleğin mensubu olmaktan çıktığına ve sendikalaşmanın zorunluluğuna dikkat çeken Gürsoy, grevli toplu sözleşmeli bütün girişimlerin yanında olacaklarını ifade etti.

IMF’nin direktifleri doğrultusunda sağlık alanında ciddi tahribatlar yaşandığını belirten Gürsoy, “Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çok ciddi sorunlar yaşayacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!