Kesim başı özel eğitimli köpekler buldu

Güncelleme Tarihi:

Kesim başı özel eğitimli köpekler buldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 20:02

Çanakkale’nin Kepez Beldesi sahilindeki sazlık alanda 10 gün önce öldürülen 35 yaşındaki kasap Mesut Aksoy’a ait kesik baş da olay yerinin 150 metre ilerisinde İzmir’den gelen özel eğitimli dedektör köpeklerle yapılan aramada bulundu. Sokak hayvanları tarafından parçalandığı sanılan kesik baş, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

3 Ekim’de, saat 14.00 sıralarında, Kepez Beldesi’nden tatil sitelerinin bulunduğu Dardanos mücavir alanına giden yol üzerindeki Feneraltı Mevkisi’nde, bir erkek cesedi görenler, 155 Polis İmdat ihbar hattını aradı. Olay yerine giden polis ekibi, denize 20 metre mesafedeki sazlık alanda çürümüş yarı çıplak erkek cesedi ile karşılaştı. Başı gövdesinden ayrılmış olan cesette darp ve çizik izleri olduğu belirlendi. Polis, işkence yapılarak öldürüldüğü sanılan kişinin kıyafetlerini de 60 metre ilerisinde buldu. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından ceset, Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Otopsi ve diğer araştırmalar sonunda başı bulunmayan erkeğe ait cesedin geçtiğimiz 27 Eylül’de, 17 FT 717 plakalı otomobiliyle ortadan kaybolan Çınarlı Köyü’nde yaşayan, evli, iki çocuk babası kasap Murat Aksoy’a ait olduğu belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren polis, Aksoy’un otomobilini ise Esenler Mahallesi’ndeki ’60 metrelik yol’ olarak bilinen Özgürlük Caddesi’nde, terkedilmiş olarak buldu. Otomobilde yapılan incelemede Aksoy’un dışında bir kişinin daha parmak izine, koltuk ve döşemelerde kan lekelerine rastlandı. soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Aksoy’un yakın arkadaşları ve eski ortaklarının da aralarında bulunduğu 20’ye yakın kişinin ifadesine başvurdu.

Cinayet soruşturması sırasında ekipler, Aksoy’un bir süredir bir kadınla ilişkisi olduğunu belirledi. Aksoy’un, kadının yakınları tarafından öldürülmüş olabileceği olasılığı üzerine soruşturma bu yönde de devam ettirildi. Soruşturmada Aksoy’un ilişkisi olduğu kadının internet kafe işleten ve kickboks sporu ile uğraştığı öğrenilen ağebeyi 34 yaşındaki Volkan Atak gözaltına alınmıştı. Atak’dan alınan parmak izinin otomobildekiyle uyuştuğu belirlenmişti.

SUÇUNU İTİRAF ETMİŞTİ

Volkan Atak, polisteki sorgusunda suçunu itiraf edip, Aksoy’un kız kardeşiyle ilişkisi olduğunu öğrenince konuşmaya gittiğini belirtip, "Ancak, buluşma noktasında, bıçak çekti. Aramızda itiş-kakış başladı. Yakın dövüş tecrübem sayesinde kendimi korumak istedim. Aksoy’un sağ kolunu kıvırdığımda elindeki bıçak, boynuna saplandı. Öldürmek istememiştim. Başını ve el parmaklarını ise ben kesmedim. Olay anında kendimi kaybetmiştim. Aksoy’un üzerindeki giyeceklerini çıkartıp, sağa sola savurdum. Cep telefonu ve diğer özel eşyalarını ise denize fırlattım" dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen Volkan Atak, tutuklanmıştı. Polis, bir kısmının hayvanlar tarafından yendiği belirlenen cesedin parmaklarının, köpekler tarafından kopartılmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, kesik baş ise hala bulunamamıştı.

KESİK BAŞI DEDEKTÖR KÖPEKLER BULDU

Polis, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden istenen Alman kurdu ’Gorgi’ ile Amerikan Cooker cinsi ’Puki’ isimli iki dedektör köpekle olay yerinde bugün tekrar arama yaptı. Bakıcısı polis memurları Aksoy’un giysileri koklatılan dedektör köpekler, cesedin bulunduğu alana salındı. Köpekler, geniş bir alanda 2 saat süreyle yaptığı aramada Aksoy’un kesik başını 150 metre mesafedeki elma bahçesinde buldu. Kesik başın, bir bölümünün sokak hayvanları tarafından parçalandığı görüldü. Polis, kesik başı incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderdi. Adli Tıp’tan gelecek rapora göre, başının tutuklanan zanlı Volkan Atak tarafından kesilip, kesilmediğinin de belirleneceğini bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!