Kerküki: Irak’ın egemenliğine saygı gösterilmeli

Güncelleme Tarihi:

Kerküki: Irak’ın egemenliğine saygı gösterilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 11:24

KUZEY Irak’taki bölgesel Kürt Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki, Kuzey Irak’a yönelik olası sınır ötesi operasyonun sonuç getirmeyeceğini Irak’ın egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Kürdistan TV’ye konuşan Kerküki, "sıcak takip" ile "sınır ötesi operasyon" arasında hiç bir fark görmediklerini, ikisinin de Irak’ın egemenliğinin ihlali anlamı taşıdığını söyledi. Kerküki, "Türkiye’nin böyle bir girişimi olursa kesinlikle bu girişim ülkenin egemenliğinin ihlali olarak kabul edilecektir" dedi. Kemal Kerküki sınır ötesi operasyonun sorunları çözüme kavuşturmayacağını, aksine var olan sorunları daha derinleştireceğini iddia ederek şöyle devam etti:
"Türkiye’den beklentimiz barış içinde, karşılıklı saygı çerçevesinde Irak’la iyi ikili ilişkiler geliştirmesidir . Çünkü geliştirilecek iyi ikili ilişkiler sorunları çözüme kavuşturacaktır. Irak Parlamentosu’nun da bu konudaki tavrı açık ve nettir. Parlamento geçmişte ülkenin egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini defalarca belirtmiştir."

Parlamento Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Kerküki, ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, bölgede savaş yerine barışın egemen olmasına katkıda bulunmasını isterken, "Sorunların barış, diyalog ve demokratik yollarla çözüme kavuşturulmasını sağlamalıdır. Bir ülkenin başka bir ülkeye saldırması öyle sanıldığı gibi kolay değildir. En iyi seçenek iki tarafın karşılıklı olarak birbirlerinin egemenliğine saygı göstermesidir" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!