Kepez Limanı yeniden faaliyete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kepez Limanı yeniden faaliyete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2008 10:55

Kolin Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, şirkete bugüne kadar maddi ve manevi zarar vermiş olmasına rağmen, Kepez Limanı hizmetlerinin yeniden faaliyete geçirilmesine karar verdiklerini bildirdi.

Koloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Liman İşletmeleri A.Ş. yönetimi ve bazı çalışanlarına karşı yapılan üzücü ve haksız uygulamayla ilgili olarak, yakıt ikmal, gemilerden atık alınması, yükleme boşaltma işlemleri dahil olmak üzere bütün liman faaliyetlerini geçtiğimiz Kasım ayında süresiz olarak durdurma kararı aldıklarını anımsattı.

Bu süre zarfında kendilerini yalnız bırakmayan kent halkı, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının, limanı kapatma kararını yeniden değerlendirmeleri talebinde bulunduğunu, yüzü aşkın kişinin geçimini sağladığı bu limanın, daha aktif olarak çalışmaması için hiç bir neden olmadığını, durumun eskisinden çok daha iyi olabileceğini ifade ettiklerini belirten Koloğlu, şunları kaydetti:
“Şirketimize bugüne kadar maddi ve manevi zarar vermiş olmasına rağmen, liman hizmetlerinin yeniden faaliyete geçirilmesine karar verdik. Ayrıca, 26 Aralık 2004 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmeliğin 19. maddesinin değiştirilmesine dair 31 Aralık 2007 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin, bundan böyle yanlış anlaşılmalara sebep olmayacak bir şekilde konuya netlik kazandırmış olmasını da göz önünde bulundurduk. Yönetim kurulumuzca, 27 Kasım 2007'de alınan Kepez Limanı'nın faaliyetlerini durdurma kararını,
yeniden gözden geçirerek limanı faaliyete geçirdik.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!