Kepez depremi

Güncelleme Tarihi:

Kepez depremi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eski yöneticilerin tümü ağır cezalık

Olaylı belediye Kepez'de eski yöneticiler, evrakta sahtakarlık, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyorlar.

Geçtiğimiz yıl olaylı bir şekilde devir teslim töreninin yaşandığı Kepez Belediyesi'nde eski yönetim hakkında açılan soruşturmalar sonuçlanmaya başladı. DYP'li eski Başkan İsa Akdemir döneminde çeşitli birimlerde görev yapan 4 amir ve memurun soruşturmasını müfettişler tamamladı. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve haklarında ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.

Yargıya saygılıyız

Başkan Mehmet Atay, amaçlarının eski yönetimle uğraşmak olmadığını, bir çok birimde usulsüzlük ve yolsuzluğun hatsafhaya ulaştığını ifade etti. Atay, ‘‘Bariz olayları görmezlikten gelemezdik. Haklarında dava açılan memurlarla ilgili kararı adalet verecek. Biz yargıya saygılıyız’’ dedi.

Müfettişler de şaşırdı kaldı

Kepez Belediyesi'ndeki soruşturmayı sürdüren bakanlık müfettişleri de yapılan usulsuzluk ve yolsuzluklar karşısında şaşırdı kaldı. Bir müfettiş, ‘‘Son derece uyanık bir şekilde yapılmış yolsuzluklar’’ dedi.

Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay ise, benzer pekçok iddianın gündemde bulunduğunu belirterek, ‘‘Tümü için soruşturma istesek, inanın müfettiş yetmez. Bizden önce karışık işler olmuş’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!