Kennedy'nin cesedi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kennedynin cesedi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçen cuma akşamı eşi ve baldızıyla okyanusa çakılan John F.Kennedy Jr'un uçağının enkazı dün Martha's Vineyard açıklarında bulundu. JFK Jr'un cesedinin uçakta olduğu, eşi Carolyn Bessette ve kızkardeşi Lauren'in cesetlerini arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Amerikan televizyonları, üst düzey hükümet kaynaklarına dayanarak Kennedy Jr'ın uçağının 30 metre derinlikte bulunduğunu flaş haber olarak duyurdular. CNN çalışmaları canlı yayınladı.

Yetkililerin verdikleri bilgiye göre, 16 Temmuz'daki şok kazadan sonra uçağın küçük parçaları bulundu, ancak hava koşulları ve akıntı enkaza ve cesetlere ulaşmayı zorlaştırıyordu. Massachusetts polisine bağlı dalgıçlar, 15 dakika süreli dalıyorlar, 11 derece ısıda, 2.5 metre görüş mesafesinde çalışıyorlardı. Donanma, Sahil Koruma, Ulusal Oşinografi ve Atmosfer İdaresi'nin çok yönlü çalışmaları 9 ayrı bölgede sürdü ve son olarak iki alan üzerinde yoğunlaştı. Sonunda uçağın düştüğü tahmin edilen Martha's Vineyard Adası'nın 12 km (7.5 mil) güneybatısında büyük bir parça tespit edildi ve bunun uçağın baş kısmına ait olabileceği haber verildi. Yüksek teknolojiye sahip Rude gemisinin sonar cihazları Kennedy Jr.'un tek motorlu Piper Saratoga uçağını sonunda yakaladı.

Sahil Koruma Komutanı Richard Larrabee dün sabah yayın organlarına rutin açıklamalarını iptal ederek, enkazın çıkarılacağı USS Grasp gemisine gitti ve çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra büyük parçanın uçağın baş kısmına ait olduğu doğrulandı. Enkaz araştırma başkanı Robert Pearce uçağın dakikada 1500 metre gibi muazzam bir hızla okyanusa çakıldığı, bunun normalin 10 misli olduğu ve parçalarının okyanusta çok geniş bir alana yayıldığı haber verildi. Enkazın çok titiz bir çalışmayla büyük balonlarla çıkarılacağı haber verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!