‘Kene Timi' iş başında

Güncelleme Tarihi:

‘Kene Timi iş başında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 12:23

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Kastamonu'nun da aralarında bulunduğu 36 ilde başlatılan ilaçlama sürüyor. Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü, bakanlığın 36 ilde başlattığı çalışma kapsamında kenelere karşı 4 günde yaklaşık 240 bin hayvanı ilaçladı.

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı’na neden olan kenelere karşı 36 ilde başlattığı çalışmaların ilk etabı Kastamonu'da tamamlandı. Bakanlığın 20 milyon YTL kaynak ayırdığı çalışma kapsamında Kastamonu merkezde 180 köy olmak üzere 45 ekip tarafından 4 gün süren çalışmayla insan sağılığına zarar vermeyen, et ve sütte kalıntı bırakmayan ilaçlarla yürütülen çalışma kapsamında sahilde bulunan 6 ilçe dışındaki 13 ilçeye bağlı köylerde 240 bin hayvan ilaçlandı. Veteriner hekim, ziraat mühendisi, teknisyen, memur ve işçilerden oluşan 45 ayrı ekip, eğitimler sonrası hayvancılığın yoğun olarak bulunduğu köylere giderek çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Kastamonu Valisi Mustafa Kara'nın organizesi ile diğer kurumlardan temin edilen araçlarla merkeze bağlı köylere giden ekipler, tüm hayvanları ilaçladılar. Kenelere karşı mücadelenin bir sonraki etabında ise sahil ilçelerini kapsayan kapsamlı çalışma yapılacağı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!