Kendinizi kaptırırsanız seks hayatınız biter

Güncelleme Tarihi:

Kendinizi kaptırırsanız seks hayatınız biter
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 11:05

Football Manager, ilk kez 1982’de, futbol menajerliği simülasyonu olarak piyasaya çıktı. Zaman içinde gelişti, gençler arasında namı yayıldı.

Haberin Devamı

Hakan GENCE
Â
Sonunda adını en büyük üç futbol oyunu arasına yazdırdı. Şimdi MAC ve PC’lerle uyumlu 2010 versiyonuyla karşımızda. Fiyatı 90 lira olarak belirlenmiş. Miles Jacobson, bu ünlü oyun serisinin geliştiricilerinden biri. Aynı zamanda Sports Interactive’in Stüdyo Direktörü. Yapımcılığını yaptığı oyunların satışları 10 milyonun üzerinde. Kendini bir tür yönetmen olarak tanımlıyor.

Oyun test etmek nasıl bir iştir? Bağımlılık yaratmaz mı?

- O işi yedi yıl yaptım. Futbol, eğlence ve bilgisayar oyunlarına tutku derecesinde bağlıydım. Bağımlılığa gelince... Oyunlara değil işime bağımlıydım.

Tehlikeli bir şey. Erkekler bazen bilgisayar oyunlarını sekse tercih eder hale geliyor...

- Futbol hayatımın bir parçası oldu. Ama seks öyle olamadı. Eğer seks de iş icabı hayatımın bir parçası olsaydı çok şanslı olurdum!

Haberin Devamı

Sizce Football Manager ile seks aynı zevki verir mi?

- Bizim oyunumuza kendinizi kaptırırsanız seks hayatınız biter. Alkol almak gibi düşün. Nasıl 24 saat içki içemezsen bu oyuna da kendini kaptırma. Yoksa 24 saat oynar ve cinselliği unutursun.

Football Manager oyununun bir ev sohbetinde ortaya çıktığı doğru mu?

- Evet. 17 sene önce firmamızın kurucusu olan iki kardeş bir çiftlikte yaşıyorlardı. Kendileri için iyi vakit geçirebilecekleri bir oyun yapmak istemişler. Sonrasında kendi aralarında oynadıkları bu oyunu bir arkadaşlarının tavsiyesiyle oyun firmasına götürmüşler. Firmanın oyunu beğenmesiyle de hikayeleri başlamış.

KORSAN SATIŞLAR AZALIRSA TÜRKÇE VERSİYON ÇIKARIRIZ

PES, FIFA gibi pek çok futbol oyunu var. Diğerlerinden kendinizi nasıl ayırıyorsunuz?

- Pek çok firmadan daha tecrübeliyiz. PES ve FIFA grafik olarak bizden önde ama gerçeği simüle etmiyor. Bizim oyunumuzda futbol dünyasında olabilecek her şey saniyesi saniyesine yaşanıyor. Gerçi hâlâ tatmin olmuş değiliz. Henüz kusursuz oyunu yaratamadık ama bulana kadar çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Bu sefer oyunda kaç takım var?

- Türk ligi de oyunda mevcut. Ayrıca 50’nin üzerinde ülke. 400 bin oyuncu ve çalışan. 150 üzeri turnuva ve 5 bin üzeri takım var.

Haberin Devamı

Türkçe versiyonunun çıkma şansı var mı?

- Bu yıl bunu gerçekleştirmeyi isterdik. Ama oyunumuzun yüzde 97’si, sizde korsan satılıyor. Biz de Türkiye için yatırım yapamıyoruz. Eğer bu rakam yüzde 95’e düşerse, Türkçe yamayı hemen yaparız.

Korsanın bu kadar çok olması fiyatların yüksek olmasına bağlı. Fiyatları Türkiye için düşürme planınız var mı?

- Bir kullanıcı bu oyuna yılda yaklaşık 240 saat vakit ayırıyor. Bu kadar uzun süre eğlenmek başka türlü çok daha pahalıya mal olur.

YENİ ÖZELLİKLER

Canlı görünümün bir parçası olarak aydınlık ve karanlık temalar seçmenizi sağlayan yeni bir kullanıcı arayüzü içeriyor.

Taktik yaratıcı sayesinde, takımı, menajerin istediği şekilde yönlendirmek daha kolay. Maç sırasında, hızlı taktik değişiklikleri yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Sahadaki her oyuncunun şut, pas, orta, kafa, çalım, faul ve top kesme istatistiklerini görülebiliyor. Bu analizler hem maç sırasında, hem de maçtan sonra inceleyebiliyor.

Yapay zekaya ek olarak 3D saha görünümü için yapılan 100’den fazla yeni animasyon, yeni stadyumlar, taraftarlar, gerçekçi saha aşınması, daha iyi ışıklandırma gibi özelliklerle maç deneyimi çok daha gerçekçi hale getiriyor.

Haber merkezi sayesinde abone olacağınız sanal gazeteden futbol dünyasında olan bitenleri takip edebilecek, gerek duymadığınız haberleri filtreleyebileceksiniz.

Yeni veri editörü sayesinde varolan liglere yeni kümeler eklemek ve yeni ligleri baştan yaratmanın yanı sıra, oyunu sürekli güncel halde tutmak oldukça kolay.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!