Kendini patlattı

Güncelleme Tarihi:

Kendini patlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK'lı canlı bomba, Van'ın Başkale İlçesi'nde intihar saldırısını gerçekleştiremeden parçalanarak öldü. 2 polis ve 1 vatandaşın yaralandığı olay, polisin teröristten şüphelenerek peşine düşmesi sonucu ucuz atlatıldı. Saldırgan, polisten kaçarken, panikleyip üzerindeki bombayı patlattı.

Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra ses getirici eylemler yapmak için fırsat kollayan PKK, Van ve Şırnak'ta Nevruz'u kana bulamaya kalkıştı. Van'ın Başkale İlçesi'nde, PKK'lı bir terörist, intihar saldırısında parçalanarak ölürken, 2 polisle 1 vatandaş yaralandı. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde de, intihar saldırısına hazırlanan bir kadın terörist, bombanın pimini çekemeden son anda yakalandı.

Başkale'deki intihar saldırısı, dün saat 10.20'de meydana geldi. İlçe girişindeki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önündeki polis kontrol noktasındaki nöbetçi polisler, yanlarına yaklaşan 25 yaşlarındaki bir gençten şüphelenerek, kimlik sordu. Yeşil yelekli ve spor ayakkabılı bu kişi, paniğe kapılarak 20 metre kadar uzaklaştı ve beline sardığı patlayıcıyı, pimini çekerek infilak ettirdi.

Patlamayla ortalık ceheneme döndü. ‘canlı bomba' parçalanarak ölürken, polis memurları Özer Sönmez ve Ferhat Çahan ile denetleme için durdurulan 65 EZ 650 plakalı kamyonetin sürücüsü Veysi Öz adlı vatandaş yaralandı.

2 CANLI BOMBA DAHA VAR

Uzman ekipler, topladıkları ceset ve bomba parçalarını incelemek üzere çuvallara doldurup götürdü. Yetkililer, ölen teröristin daha önceden intihar saldırısı için Van'a sızan 4 teröristten biri olduğunun sanıldığını söylediler.

Bunlardan Hamdiye Kapan adlı terörist, 24 Aralık 1998 günü Van Orduevi önünde 1 öğrencinin ölümü, 14'ü asker 24 kişinin yaralandığı intihar saldırısında parçalanarak ölmüştü. Güvenlik güçleri kalan 2 canlı bombanın peşine düştü.

Van Valisi Abdülkadir Sarı, patlamada teröristin öldüğünü hatırlatarak, ‘‘Alınan tedbirler semeresini verdi. Teröristin bombayı Bölge Trafik Müdürlüğü önünde patlatamaması can kaybını önledi. Çok şükür birşey olmadı’’ dedi.

Silopi'de canlı bomba yakalandı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Hazayi Köyü'nde saklandığı belirlenen PKK'lı kadın terörist ise operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini görünce, elindeki bombayı patlatmak istedi.

Canlı bomba olarak saldırıya hazırlandığı belirlenen kadın terörist, el bombasının timini çekemeden güvenlik güçlerinin anında müdahalesiyle yakalandı.

Teröristin 'Jindar' kod adlı 21 yaşındaki Bahar Ertik olduğu saptandı. Üzerinde bir tabanca ile iki el bombası ele geçirilen kadın teröristin Iğdır doğumlu olduğunu belirten yetkililer, Bahar Ertik'in Nevruz kutlamalarını kana bulamak için intihar saldırısı yapmaya hazırlandığını söylediler.

Kadın teröristin üzerinde, uyuşturucu haplar da ele geçirildi. Gözaltındaki teröristin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Nevruz için korsan gösteri

Van'da çoğunluğu üniversite öğrencisi 100-150 kişilik bir grup, Nevruz nedeniyle korsan gösteri yapmak istedi. Cumhuriyet Caddesi'ne açılan PTT Sokağı'nda toplanarak Apo ve PKK lehine slogan atıp ateş yakan göstericileri, polis dağıttı.

Bu arada, Batman kent merkeziyle Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bazı gruplar lastik yakalarak gösteri yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle bu gruplar dağıtıldı. Nevruz nedeniyle Diyarbakır başta olmak üzere bölgede çok sıkı güvenlik önlemi alındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!