Kendi filmini izleyemedi

Güncelleme Tarihi:

Kendi filmini izleyemedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 15:11

24 Eylül'de vizyonu girecek olan 'Üç harfliler Marid' ilk gösterimi Sait Halim Paşa yalısı’nda kahvaltılı bir galayla yapıldı... Filmin 11 yaşındaki oyuncusu Kayra Simur'da kendi filmini izleyememenin üzüntüsünü yaşadı

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANI (WEB TV)

Gülseven Yılmaz, Özgür Özberk, Ufuk Aşar, Serap Üstün, Taner Ertürkler ve 11 yaşındaki oyuncu Kayra Simur’un  başrolleri paylaştığı filmin gösterimine film oyuncular tam kadro katıldı. Üç harfliler- Marid filmini çekmeye karar verip, çekimlere başladıkları an itibariyle korkmaya başladıklarını söyleyen Senarist Murat Toktamışoğlu ve yönetmen Arkın Aktaç, 'Film gerçek hayattan alınmış bir konu. Bizde korku filminden korkanlardanız ancak çekerken çekime konsantre olduğumuz için az etkilendik' dediler.

Yaşı dolayısıyla filmden etkilenmemesi için ailesi, yapımcı ve yönetmenin ortak kararıyla filmi izlemesi istenmeyen Kayra simur, “Ben korkmuyorum ama etkileneceğim düşünüldüğü için ilk sinema filmimi izleyemiyorum. Çok merak ettiğim halde sanırım biraz daha beklemem gerekecek” diyerek filmin bitmesini bekledi.Film için İmam-ı Şibli, Cinlerin Esrarı isimli kitabı ve ilahiyatcı Celalettin İpekbayrak’ın danışmanlığından yararlanıldığı belirtildi.
Dada Filmin yapımcılığını üstlendiği 'Üç harfliler Marid' 24 Eylül'de vizyona giriyor...Yapımcılığını Serkan Balbal, Alper Mestçi, Murat Toktamışoğlu'nun üstlendiği filmin 11 yaşındaki oyuncusu Kayra Simur, kendi filmini izlemediği için üzgün olduğunu ama filmde yer alan oyunculardan, yapımcısına ve yönetmenine herkesin korktugu çekimler süresince kendisinin hiç korkmadığını belirtti. İlköğretim okulu 6. sınıf öğrencisi Kayra ilk filmi olduğu ve sette çok rahat oynadığını söyledi.

Haberin Devamı

Filmin yapımcılarından ve senaristi Murat Toktamışoğlu, filmin çekerken günlük hayatlarında etkileri olduklarını belirterek, "Çekimler sırasında işe konsantre olduğumuz için farkedemedik ancak montaj bittikten sonra korktum. Korku filmini izlerken sesini kısıp izlerim. Zaten korku filmi izlemeyi sevmeyen ve korkan bir insanım. Korkarak filmi yazdık. Film öteki alemin varlıkları ile ilgili vereceği bilgiler ile de önemli bir işlev görecek. İnancın gücünün altını çizecek olan '3 HARFLİLER:MARİD' filmi inançlarımızı tekrar sorgulamamıza yol açacak ve çoğu insan için de inancı daha da güçlendirecek bir film olacak' dedi. Psikilojilerini etkilendiğinin altını çizen Toktamışoğlu, minik oyuncudan dolayı tepkilerin olabileceği hatırlatıldığında ise; "Hollywood'ta da var. 3-4 yaşında çocukları oynatıyorlar' diye konuştu.
 
Filmin konusu:Ayla (Gülseven Yılmaz) kocası Serkan (Özgür Özberk) ile mutlu bir çifttir. Ayla 11 yaşında (Kayra Simur) öteki alemden gelen bir varlığın musallat olması ile kabus dolu bir üç gün yaşamıştır. O günlerden bu günlere en önemli koruyucusu olan muskasını önceki gün kaybettiği için kendini korumasız ve çaresiz hissetmektedir. Serkan yeni bir muska yazması ve Ayla'yı rahatlatması için bu konularda ismi bilinen İzzet Hoca'yı (Ufuk Aşar) o akşam eve davet eder. Akşam yakın arkadaşları Meltem (Serap Üstün) ve Cem de (Taner Ertürkler) geleceklerdir. Ayla'nın yeniden başlayan kabusları ile herkesin aynı gece Ayla ve Serkan'ın evinde yaşayacağı kabus dolu dakikalar öteki alemden gelen varlığın gücünü ve zalimliğini herkese gösterecektir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!