Kenan Evren'e yeniden polis koruması

Güncelleme Tarihi:

Kenan Evrene yeniden polis koruması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 16:05

YEDİNCİ Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Armutalan Beldesi’ndeki villasının bulunduğu sokakta, 21 yıl sonra kaldırılan 3 polisle 24 saat süreyle verilen koruma hizmetine, üç gün sonra geri dönüldü.

Muğla Valiliği’ndan yapılan yazılı açıklamada, "7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Marmaris’teki konutunun geçmişte olduğu gibi şu an da da en iyi şekilde korunmakta ve her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır" denildi. Açıklamada, geçici olarak kaldırıldığı ileri sürülen sabit nokta görevi döneminde, devriye ekiplerinin gerekli tedbirleri aldığı ifade edildi.

Bundan sonra da hassasiyetle hem devriye hem sabit nokta hizmetleri devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, "Ayrıca sözü edilen konut kamera sistemine göre 24 saat gözetilmekte. Aile fertleri konutu kullanmaya geldiğinde her türlü güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarılmakta" denildi.

Evren’nın yanı sıra Genelkurmay eski başkanlarından Doğan Güreş, Tapu ve Kadastro eski Genel Müdürü Halim Çorbalı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görevli üst düzey bürokratların da villarının bulunduğu 239 Sokak’ta, üç polis noktada bugünden itibaren tekrar 7 gün 24 saat koruma hizmeti verilmeye başlandı. Kenan Evren, 4 yıl önce sağlık problemleri nedeniyle önce İzmir’e, ardından Ankara’ya taşınmış, Marmaris’taki evini satışa çıkarmıştı.

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Armutalan Beldesi’ndeki villasının bulunduğu sokakta üç polisle 24 saat süreyle verilen koruma hizmetine geçen Salı günü son verilmişti. Nöbet kulübeleri boşaltılıp, bayraklar indirilmiş, polisler çekilmişti. Korumaların çekilmesi gazeteler ve bazı internet sitelerinde haber olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!