Kemer'de ki orman yangını söndürüldü

Güncelleme Tarihi:

Kemerde ki orman yangını söndürüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2005 13:28

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde üç ayrı noktada çıkan orman yangını, kontrol altına alındı. Yangında, ikisi işçi 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemer'in Kiriş bölgesinde üç ayrı noktada çıkan ve helikopter, C-130 yangın söndürme uçağı, arazözler ile çevre ilçe ve belde belediye itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının kontrol altına alındığını kaydetti.

Gedikağaoğlu, şu anda tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığını, soğutma işlemlerinin sürdürüldüğünü söyledi.

Yetkililer, üç ayrı noktada çıkan yangının ormanlık alanda yüksek gerilim hatlarındaki sensörlerin patlamasından kaynaklandığı ihtimali üzerinde durduklarını, yangında 8 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdiler.

Öte yandan, yangın söndürme çalışmalarına katılan Kemer Orman İşletme Şefliği'nde görevli işçiler Recep Demiroğlu ve İbrahim Esen, ikinci derece yanık nedeniyle Kemer Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Bu arada, söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlardan 23 yaşındaki İsa Karademir'in de helikopterden atılan suyun üzerine gelmesi sonucu sürüklendiği, hafif yaralandığı ve ayakta tedavi edildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!