Kemer’de polis sahte votkacı peşinde

Güncelleme Tarihi:

Kemer’de polis sahte votkacı peşinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2009 00:00

Antalya’nın Kemer ilçesinde Alman gençlerin zehirlenmesi ve üçünün hayatını kaybetmesi ile birlikte başlayan tartışma, analiz edilen 41 örneğin birinde yüksek düzeyde metanol tespit edilmesiyle farklı bir boyut kazandı. Türk yetkililer, Alman gençlerin alkol zehirlenmesinden, Alman yetkililer ise sahte içki yapımında kullanılan metil alkolden öldüğünü savunuyor.

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde kaldıkları otelde içtikleri içki yüzünden hayatını kaybeden üç Alman öğrenciyle ilgili soruşturmayı sürdüren Kemer Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, otel ve çevresindeki işletmelerden alınan 41 içki numunesinin analizi yapıldı. Numunelerden birinde sahte içkide kullanılan yüksek düzeyde metanol tespit edildi.

Olayla ilgili otel yöneticisi iki kişi tutuklanırken, otele içki sağlayan Germiyan Gıda Pazarlama Limited şirketi Sahibi Cengiz Emmez’e henüz ulaşılamadı. Hakkında yakalama emri çıkarılan Cengiz Emmez’in benzer başka bir olaydan dolayı iki yıldır mahkemesinin devam ettiği ortaya çıktı. Emmez’in iki yıl önce Marmaris’te bir turistin alkol nedeniyle komaya girdiği için hakim karşısına çıktığı ve bu davanın sürdüğü belirtildi.

Tedarikçi firmadan alkol ürünlerini alan ve ürünlerin alım evrakında imzası bulunan otelin Satın Alma Müdürü Vedat Karagülmez ile Yiyecek İçecek Müdürü Taşkın Hisarlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklunarak cezaevine gönderildi. Olayın yaşandığı gün otelin genel müdürlüğüne Ön Büro Müdürü’nün geçici olarak baktığı, bu nedenle alkol alımlarının altında imzası bulunmayan bu kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Kurbanlar üçe çıktı

Rafael Neca’nın ardından önceki gün Almanya’da Jan Pierre Follkout ve Jan Lange de hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!