Kemer’de ‘Cadılar Bayramı’ kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Kemer’de ‘Cadılar Bayramı’ kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 10:57

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Türkiz Marina’da bulunan Navigatör Restoran, her yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı yatçıların ‘Cadılar Bayramı’ kutlamasına ev sahipliği yaptı.

Çoğunluğu Amerikalı, İngiliz, Alman ve Hollandalı olan yatçılar, akşam saatlerinde restoranda gerçekleştirilen kokteylle kutlamalara başladı. Kokteylin ardından yemeğe geçen yabancı yatçılar, müzik eşliğinde sabahın ilk ışıklarına kadar ilginç kostümleriyle dans edip eğlendi. Gecede ayrıca kostüm ve kabak oyma yarışmalarının yanı sıra çılgın yarışmalar da düzenlendi. Restoranın iç mekanının Cadılar Bayramı'na özel olarak süslendiği gecede yabancı yatçılar bol bol şarap tüketti.

CADILAR BAYRAMI’NIN TARİHÇESİ

Cadılar Bayramı, Hıristiyanlık dinine mensup ülkelerde 31 Ekim'de kutlanan, çoğunlukla çocukların kostüm giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeler aldığı bayramdır. Bu klasik anlayışın yanı sıra, birçok değişik Cadılar Bayramı aktivitesi de vardır. Kostüm partileri, korku filmleri izlemek, ‘perili’ evlere gitmek ve diğer sonbahar aktiviteleri gibi.

Bir Pagan festivali olarak İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanmış, 19'uncu yüzyılda bu gelenek Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından da devam etmiştir. Batı Dünyası, 20'nci yüzyılda Cadılar Bayramı'nı bir Amerikan popüler kültürü olarak tanımıştır. Cadılar Bayramı genelde birçok Batı Dünyası ülkesinde kutlanır. Ancak Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye gibi ülkeleri de etkilemiştir. Muhafazakar (Katolik) Hıristiyanlar genelde Cadılar Bayramı'nı desteklemez ve yanlış bulur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!