Kelebek Camı

Güncelleme Tarihi:

Kelebek Camı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1998 00:00

Kanat ATKAYA
Haberin Devamı

Rolling Stones notları

Rolling Stones elemanları, bu gece Atina Olympic Stadyumu'ndaki konserlerini tamamlar tamamlamaz, özel bir uçakla İstanbul'a geliyor. İstanbul'a gece 02:00 civarında ulaşmaları bekleniyor.

250 kişilik bir ekiple gezen Rolling Stones, turnenin son durağı olan İstanbul'a 300 kişiyle geliyor. Aradaki 50 kişilik fark, ‘‘A Parti’’ olarak tanımlanan topluluk elemanları ve ailelerinden oluşuyor.

Cumartesi gecesi sahneye çıkacak olan Rolling Stones, İstanbul'da Ceylan Intercontinental'de kalacak. Grup, Ceylan'daki rezervasyonu buraya gelmeden önce, kendi istekleriyle yaptırdı. İstanbul'da kesinlikle Limuzin’le gezmek istemediklerini belirten topluluk elemanları için minibüsler hazırlandı.

Konser sırasında, sahne arkasında kurulacak olan ‘‘Babylon Bar’’da, tilt makineleri ve bilardo masası bulundurulması özellikle topluluk elemanları tarafından istendi.

Rolling Stones'un Bridges of Babylon Turnesi'ni, daha önce Steelers Wheel ve Voodoo Lounge turnelerini dizayn eden Mark Fisher tasarladı. Altın renginin ve egzotik bir görünümün öne çıktığı özel sahne tasarımında tema ‘‘zenginlik’’.

52 metre boyunda, 26 metre eninde ve zeminden 25 metre yüksekliğinde tasarlanan görkemli sahnenin perdesi de bugüne kadar görülmemiş boyutlarda özel olarak hazırlandı.

Konserde 350 bağımsız üniteden oluşan muhteşem bir ışık düzeni kullanılacak. Işıkların çoğu sahne düzenine uygun olarak altın ve gümüş renklerini yayacak.

Bu arada değişik numaralar da olacak. 48 ‘‘lazer-roket’’ de etrafa ateş saçacak. ‘‘Sympathy For The Devil’’ ve ‘‘Jumin' Jack Flash’’taki numaralara şimdiden dikkat.

Konser sırasında dev ekran olarak, bugüne kadar üretilmiş en büyük taşınabilir perde olan Sony Jumbo Tron kullanılacak. Bu perde, Voodoo Lounge'da kullanılan perdeden yüzde 60 daha büyük.

Ses düzeninin başında daha önce AC/DC, Pet Shop Boys ve Simlply Red'le çalışmış olan Robbie McGrath var. McGrath, Rolling Stones'un var olan sound'unu yani ‘‘çiğ ve adamı sarsan’’ sesi aktarmayı amaçladığını söylüyor.

100'den fazla amfinin destekleyeceği ses sistemi, ön sıralardakilerin saçlarının uzun süre arkaya taranmış gibi gözükmesini sağlayacak güçte: Toplam 252 bin watt. Bu arada konserde sadece ses sistemi için 5 mil, yani yaklaşık 7.5 kilometre uzunluğunda kablo kullanıldığını da hemen belirtelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!