Kedi sıcaktan bunalırsa

Güncelleme Tarihi:

Kedi sıcaktan bunalırsa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 12:52

Sıcak kabusu geri döndü... Aşırı sıcaktan bunalan kedinin güneşten korunma çabası, görenleri şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

Geçen haftalarda havaların mevsim normallerinde seyretmesi vatandaşa rahat nefes aldırırken, sıcaklar geri döndü. İzmir'de de gölgede 39 dereceyi bulan bunaltıcı sıcaklar kentte yaşayanları bezdirdi.

Gündüz aşırı sıcaklar yaşamı olumsuz etkilerken, geceleri de sıcak nedeniyle birçok vatandaş evinde ya klimaları çalıştırarak ya da kapı ve pencereleri açarak uyuyabiliyor. Sıcakta serinlemek için havuzlara akın edenler bile başka çareler arıyor. Havuz suyunun serinlemek için yetersiz kalması üzerine imdatlarına hortumla akıtılan su yetişiyor. Hortumları çeşmelere bağlayıp hem serinliyorlar hem de eğleniyorlar. Sıcaklardan bunalan çocuklar ise buz gibi artezyen suları ile başlarını ve yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalışıyor. Şehir merkezlerindeki süs havuzlarına giren çocuklar, halkın bakışlarına aldırmadan gönüllerince eğleniyor.

SICAKTAN BUNALAN KEDİ ŞEMŞİYENİN ALTINA GİRDİ

Bolu'da aşırı sıcaklardan bunalan kedi, masanın üzerindeki şemsiyenin altına girerek güneşten korunmaya çalıştı.

Bugün saat 11.00 sıralarında hava sıcaklığı 30 dereceye ulaştı. Halk park ve bahçelerde gölge yerlerde zaman geçirmeye çalıştı. Bolu Kapalı Yüzme Havuzu’nun önünde bulunan bir kedi ise masanın üzerine çıkarak şemsiyenin altında gölgeye sığındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!