Keçiören'de içki satan büfeciye dayak

Güncelleme Tarihi:

Keçiörende içki satan büfeciye dayak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2008 12:42

Başbakan Erdoğan’ın da yaşadığı Keçiören’de alkollü içki sattığı için belediye ile mahkemelik olan büfeci Metin Şahin'i gece 22.45’te zabıtaların tekmek tokat dövdüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

Yalnızca birkaç içkili restoranın kaldığı semtte, gece saat 23.00’ten sonra içki satışına izin verilmiyor. Turgut Altınok’un Belediye Başkanı olduğu Keçiören’de, Metin Şahin ’içki sattığı için’ zabıtalarca darp edildiği öne sürüldü.

 

Karşılıklı yüzlerce dava açtılar

 

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, dayağın ardından evden çıkamayan Şahin, içki satmak için direnen birkaç esnaftan biri. Bu nedenle belediyeyle 400 ayrı davası bulunan Şahin’in ruhsatı da birçok kez iptal edilmek istendi, ancak her seferinde mahkeme kararıyla yeniden bu hakkı elde etti. Başkan Turgut Altınok hakkında da iki suç duyurusunda bulunan Şahin’in, bu başvuruları kayda alındı ve Altınok hakkında soruşturma yürütülmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’ndan izin istendi. Ankara Savcılığı, izin gelmesi halinde soruşturma açacak. Bu arada, Keçiören Belediyesi de boş durmadı ve Şahin hakkında çok sayıda dava açtı.

 

Haberin Devamı

Dayağın ardından Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: “Görevli zabıtaların şahsi olarak görev sınırlarının dışına çıkan davranışları tasvip edilmemekle birlikte, herhangi ihmal olup olmadığıyla ilgili araştırma için konu Teftiş Kurulu’na havale edilmiştir” denildi.

 

Babası protesto için afiş astı

 

Dövülen büfeci Metin Şahin’in babası Pirfani Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a tepkisini dile getirmek için büfenin camına “Keçiören

/images/100/0x0/55ea1ee6f018fbb8f86c7e13
Belediyesi’ne karşı 221 gün daha savaşacağım. Turgut gidecek şehir eşkıyalığı bitecek” ve 'Gel şeffaf ekranda belediyeciliği tartışalım. Kim mat olursa Ankara’yı terk etmeyen namerttir' yazılı iki afiş astı. Şahin, Keçiören’deki bu durumun Melih Gökçek’in başkan olduğu dönemden bu yana sürdüğünü de ileri sürdü.

 

Haberin Devamı

BÜFECİ DAVA AÇTI

 

Büfeci Metin Şahin, kameralara yansıyan ve kamuoyunda tepki yaratan dayağı anlattı: “Gece saat 01.00’e kadar açık tutma ruhsatı olan tekel bayisine, saat 22.45 sularında gelen sivil ekipte görevli iki zabıta, çivili sopalarla küfrederek saldırdı. İlk darbeyi kafama allınca tezgahın arkasına düştüm. Orada infazımı yaptılar, küfrettiler. ’Seni öldüreceğiz, bu saatte büfe niye açık’ diye bağırdılar. ’Allah rızası için yapmayın, izin verin dükkanı kapatayım’ dedim, dinlemediler. ’Allah’ı da seni de tanımıyoruz’ dediler. Sonra, yara bere içinde dükkanı kapattım. Bu sefer dükkan kapısı önünde, yine vurdular. Günlerdir ağrı, bulantı çekiyorum, kusuyorum, en ağır darbeyi alnıma aldım.”

 

Haberin Devamı

Kimse yardım etmedi

 

Dövülürken kimsenin kendisine yardım etmediğini de öne süren Şahin, “Olay günü dükkanda tek başımaydım. Etraftan yardım istedim. ’Allah rızası için yardım edin’ diye bağırdım. Ancak kimse yardım etmedi. Bir ara evlerden birinin perdesi kıpırdadı. Her nedense insanlar korktukları için bana yardım etmek istemedi” dedi.

 

CHP’li Ateş doğruluyor

 

Hiçbir yetkilinin ‘Geçmiş olsun’ demediğini de dile getiren Şahin’in tek ziyaretçisi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş başkanlığındaki üç kişilik heyet oldu. Ateş, Keçiören’de ’terör ve korkunun hakim hale geldiğini’ ileri sürerek içki satanların baskı gördüğünü öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!