Keçiören Belediyesi'nden iddialara yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Keçiören Belediyesinden iddialara yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 20:30

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçede bir esnafın zabıtalarca darp edildiğine ilişkin iddialarla ilgili, “Bu, CHP komplosudur. Sandıkta eriyen CHP, bu olayı istismar etmek istemektedir” dedi.

Altınok, Belediye Meclis Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, Metin Şahin isimli bir bakkalın Keçiören Belediyesi zabıtaları tarafından darp edildiğine yönelik iddialara açıklık getirdi.

“Olay basında geniş yankı buldurulduğunu” söyleyen Altınok, “Keçiören Belediyesinin hizmetlerini engelleyemeyenlerin, yerel seçimlere az bir süre kala bazı komplolara giriştiğini” öne sürdü.

Altınok, konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapmasına karşın bazı basın organlarının bunu görmemezlikten geldiğini savunarak, şunları kaydetti:
“Tek taraflı yayın yapılıyor. Biz bu yayınların amacını biliyoruz. Sandıkta halktan alamadıkları iradeyi başka senaryolar, çamurlarla alma gayretleri var. Mensup olduğum (AKP'ye buradan nasıl bir fatura çıkarırız, nereye mesaj gönderebiliriz) tezgahları oyunları vardır bu işte. Temcit pilavı gibi... Olayın olduğu gün belediye, güvenlik güçleri üzerine düşeni yapmış, zabıtalar karakolda ifadelerini vermiştir. Teftiş Kurulumuz gerekeni yapmaktadır. Zabıtalarımızın hatası varsa cezalarını göreceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Şahsıma ve mensubu olduğum AKP'ye yapılan haksız, mesnetsiz ithamları kabul etmiyor ve kınıyorum. Bu, CHP komplosudur. Sandıkta eriyen CHP bu olayı istismar etmek istemektedir... 14 yıllık görev süresince hiçbir ayrım yapmadık. Bize oy versin, vermesin herkese adaletle hizmet etmek zorundayız. Bizim hizmet anlayışımız budur.”

Altınok, bakkalların saat 23.00'te kapanması gerektiğine dair mahkeme kararları bulunduğunu ve herkesin bu kararlara uymak zorunda olduğunu, ancak Metin Şahin'in buna uymadığını, belediye görevlilerine ve polise mukavemette bulunduğunu iddia etti.

Şahin hakkında bu nedenle tutanaklar tutulduğunu ve davalar açıldığını anlatan Altınok, Şahin'in belediye aleyhine açtığı tüm davaları ise kaybettiğini öne sürdü.

Altınok, Şahin'in kaybettiği davalar nedeniyle belediyeye 7 bin 500 YTL borcu olduğunu belirtti.

Keçiören'in imajının bu olayla zedelenmeye çalışıldığını ifade eden Altınok, “Keçiören'de içki yasağı yoktur. 163 içki satan yer vardır. 14,5 yıllık belediye başkanıyım. Bu süre içinde babası ve Metin Şahin içki satışı yapmıştır, yapmaya devam etmektedir. Bizim koyduğumuz hiçbir yasak yoktur” diye konuştu.

-“GÖRÜNTÜLERİ HOŞ BULMUYORUM”-

Turgut Altınok, bu olayın yerel seçimlere 6 ay kala gündeme getirilmesini de anlamlı bulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Zabıtanın görüntülerini hoş bulmuyorum. Zabıtalar ifadelerinde, kendilerine saldırıldığı, sopayı da Şahin'in elinden almaya çalıştıklarını söylemişlerdir. Ne olursa olsun. Bu olayı şık bulmuyorum, gereken soruşturma açılmıştır. AKP'ye zarar verecek, bir yerlere mesaj verecek yayınları da doğru bulmuyorum.
Temcit pilavı gibi bu olay basında yer buluyor. Bu, basın ahlakına uymaz, kişilik haklarıma ve insan haklarına saldırıdır. Bu olayı Turgut Altınok'a ve AKP'ye mal etme doğru değildir. Keçiören sınırları içinde içki yasağı yoktur. Bunlar kasıtlı ve maksatlı haberlerdir.”

Şahsi istikbal için ülkenin birlik ve beraberliğine zarar verecek davranışlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizen Altınok, “Bazı değerlerimiz çok ucuz değil. (Alevi-Sünni) diye bir ayrımın yapılması ülkemize yapılacak en büyük kötülüktür. Bunu yapan vatan hainidir, bunu yapan Türkiye'yi bölmek isteyen dış güçlerin ajanıdır. Biz oy peşinde değiliz” dedi.

-SORULAR-

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yetkililerinin konuyla ilgilendiklerine dair haberlerle ilgili bir soru üzerine, bu konuda resmi bir talep gelmediğini, kaynağından bilgi almadan açıklama yapmayı doğru bulmadığını, ayrıca elçiliğin bu haberi yalanladığını söyledi.

Altınok, “Dayağı doğru buluyor musunuz?” şeklindeki bir soruya, her şeye rağmen dayağı tasvip etmediğini, bu nedenle hızla soruşturma açtırdığını, soruşturma sonucuna göre suçlu olduğu tespit edilenlerin cezalandırılacağını belirtti.

Olayı kimin istismar ettiğine yönelik bir soru üzerine de Altınok, “Yılmaz Ateş. Konuşuyor, (Terörist) diyor. Bunlar devlet memurudur. Bazıları, bazı değerleri istismar ediyorsa, bunu çok iyi tartmak lazım” diye konuştu.

Altınok, zabıtaların göreve devam edip etmediği yönündeki soruya, “Görevlerine devam ediyorlar. Soruşturma sonucu bekleniyor. Görevden alınması gerekiyorsa... Rapor gelecek, varsa suç gereken yapılacak. Biz görevden atamıyoruz 657 sayılı yasa gereği...” yanıtını verdi.

Bazı basın organlarında, geçmiş yıllarda da esnafa dayak atıldığına dair haberler yayınlandığının hatırlatılması üzerine Altınok, “Bu iftiraları atan herkes tazminata mahkum oldu. Biz kanunlar çerçevesinde kamu görevi yapıyoruz. Biz hukuk dışı hiçbir şey yapmıyoruz. Bu olaya karışanlar da kamu görevlisi. Bunları ben de işe almadım. 25 yıldır belediyede çalışıyorlar” dedi.

Altınok, bir başka soru üzerine de “Basın bülteni geçtim, olayı kınıyorum, doğru bulmuyorum, soruşturma açtım, olayın içkiyle ilgisi yok dedim. Tekzip yayınlanmadığı için dava açacağım. Yazılı açıklama yaptık, ama ısrarla döndürülüp döndürülüp haber yapılıyor. Bu ülkede şehitler için bile bu kadar haber yapılmadı. İçki olayı istismar ve yalandır. Bazı değerlerin istismar edilmesi ülke için çok mahsurludur” diye konuştu.

“İlçede içki ruhsatı verilen dükkan sayısı az değil mi?” şeklindeki soruya da Altınok, “İçki ruhsatını biz vermiyoruz” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!