Keçiboynuzunun faydaları neler?

Güncelleme Tarihi:

Keçiboynuzunun faydaları neler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2018 14:47

Ağaç formunda bir bitki türü olan keçiboynuzu, son zamanların popüler besinlerinden biri haline geldi. Uzmanlar, keçiboynuzunun enerji değeri yüksek bir gıda olduğunu, potasyum ve kalsiyum içermesi nedeniyle oldukça faydalı olduğunu vurguluyor. Peki, keçiboynuzunun faydaları neler?

Haberin Devamı

Anavatanı Yunanistan, Fas, Tunus ve İsrail olan keçiboynuzu, Türkiye'de Akdeniz sahil şeridinde yetişiyor. Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olarak bilinen keçiboynuzu ülkemizde severek tüketiliyor. Karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengin olarak keçiboynuzu, aynı zamanda A ve C vitamini açısından da oldukça zengin bir besin. İşte içerdiği element ve vitaminler sayesinde şifa deposu olan keçiboynuzunun faydaları…

AKCİĞER KANSERİNİ ÖNLER: En kötü kanser türlerinden olan akciğer kanserine karşı oldukça etkili olduğu biliniyor.

GRİBE, ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR: İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

NEFES DARLIĞINA ETKİLİ: Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına karşı oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

RADYASYONU DIŞARI ATAR: İnsan vücuduna giren ve sağlık için oldukça zararlı olan radyasyonu vücudun dışına atar.

BAĞIRSAK RAHATSIZLIKLARINA İYİ GELİR: Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir.

DOĞAL GÜÇ VE BESİN KAYNAĞIDIR: Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve oldukça sağlıklı bir besin kaynağıdır.

YARA VE İLTİHAPLARI İYİLEŞTİRİR: Bakteri yok edici özelliği ile yara ve iltihapların kolay ve hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA FAYDALI: Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

ÇARPINTIYI ÖNLER: Kalp ve damar sağlığı içinde kanıtlanmış birçok faydası vardır. Çarpıntıya karşı etkilidir.

KANDAKİ ZEHİRLİ MADDELERİ YOK EDER: Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.

Keçiboynuzu sağlık açısından faydalı bitkilerden biridir. Ancak aşırı ve bilinçsiz tüketim nedeniyle bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Çok tatlı bir besin maddesi olduğu için şeker hastalarının dikkatli tüketmesi ve tüketmeden önce doktoruna danışması gerekir. Aşırı tüketildiğinde mide bulantısı, kusma ve baş dönmesine sebep olabilir. Devamlı kan inceltici ilaç kullanan kişiler tüketime başlamadan önce doktora danışmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!