Kebap Festivali saldırısında zanlı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kebap Festivali saldırısında zanlı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 11:50

Adana’da binlerce kişinin katıldığı ’Kebap ve Şalgam Festivali’ni basıp silahla ateş eden ve çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakılan şüphelilerden 35 yaşındaki M.P. Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine tutuklandı.

Haberin Devamı

Tarihi Kazancılar Çarşısı’nda geçen cumartesi gecesi düzenlenen Kebap Şalgam Festivali’nde alkol alınmasını protesto etmek için binlerce kişinin arasında tabanca ve tüfekle havaya ateş edip, sopa ve döner bıçağı ile masaları dağıttıkları iddiasıyla, aynı aileden M.P., C.P. (32), Ö.P. (30), S.P. (24), H.Y. (25) ve A.Y. (22), ’genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak’ suçlarından gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler nöbetçi mahkemece ’adli kontrol’ kararı ile serbest bırakıldı.

Ancak Cumhuriyet Savcısı, binlerce kişi arasında silah kullandığı gerekçesiyle M.P.’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Bunun üzerine nöbetçi mahkemece bu kez M.P. hakkında tutuklama kararı çıktı. Pamuk, polis ekipleri tarafından yakalanıp, cezaevine teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!