KDV artışı Ä°ngilizler için 600 sterlin ek ödeme anlamına geliyor

Güncelleme Tarihi:

KDV artışı İngilizler için 600 sterlin ek ödeme anlamına geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 10:42

İngiltere'de artırılan KDV oranları hükümet ile muhalefet arasında tartışmalara neden olurken, analistler yapılan değişimden en çok orta sınıfın etkileneceğini belirtti.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor
Haberin Devamı

 

Times’ın yaptığı araştırmaya göre, İngiliz hükümetinin KDV’yi yüzde 2.5 oranında artırması, orta sınıf ailelerin her yıl 600 sterlin ek ödeme yapmasını gerektirecek. Koalisyon hükümetinin borç açığını kapatmak amacıyla KDV’yi yüzde 17.5’ten 20’ye çıkarması, politik alanda büyük tartışmalara neden oldu. Ekonomi Bakanı George Osborne ve muhalefet İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband, kendi ekonomik planları üzerinden birbirlerine ağır eleştiriler yöneltti.

 

İngilizler, gece yarısından önce geçerli KDV oranı üzerinden stok yapmak için mağazalara hücum ederken, Osborne, Miliband’e yüklenerek, kamu hizmetlerinde milyarlarca sterlin tasarruf yapabilmek için daha iyi bir plan sunmasını istedi.

Haberin Devamı

 

Osborne, KDV oranının artırılmasıyla elde edilecek 13 milyar sterlinin ülke borcunun kapatılmasına yardımcı olacağını ve halkın yüksek fiyatların acısını paylaşmak zorunda olduğunu belirtti.

 

Miliband, Osborne’a misilleme yaparak, KDV artırımının 250 bin kişinin işine mal olacağına ve KOBİ’lerin büyük darbe yiyeceğini öne sürdü. Deloitte danışmanlık şirketi, gıda ve çocuk giysileri gibi temel ürünleri kapsamayan KDV artışının en çok orta sınıf aileleri etkileyeceğini belirtti.

 

Åžirketin yaptığı araÅŸtırma, yıllık geliri 70 bin sterlim olan bir ailenin her hafta 10.80 sterlin, yani yılda 561 sterlin ek ödeme yapması gerekeceÄŸini ortaya koydu. En büyük fatura ise boÅŸ zamanlarını deÄŸerlendirmek için sinema ve tiyatro gibi faaliyetlere yönelen Ä°ngilizlere çıkacak.ÂÄ°ngilizler, bu tür faaliyetler için haftada 3.49 sterlin daha fazla ödeme yapacak.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

 

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!