Kazıklıyol halatları sil baştan

Güncelleme Tarihi:

Kazıklıyol halatları sil baştan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘‘KAZIKLI yol’’ olarak bilinen Sarıyer-Büyükdere'deki Çetin Emeç ve Demokrasi Şehitleri Caddesi'nde araçların denize uçmasının engellenmesi amacıyla iki ay önce döşenen halatlar eskidiği gerekçesiyle yenilendi. Vatandaşlar yaklaşık 64 milyar liraya malolan çelik halatların ne zaman eskidiğini sorarak duruma tepki gösterdiler.

Yenilenen halatları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir kamyonla döşeyen işçiler, yenileme işleminin nedeninin 'sökülen halatların yeteri kadar esnek olmaması' olduğunu iddia ettiler. Yaptığımız araştırmada halat döşeme çalışmasını İSFALT A.Ş ile birlikte yürüten Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nün böyle bir yenileme çalışmasından haberinin olmadığı anlaşıldı. Belediye yetkilileri, kazıklıyola tespit yapmak amacıyla bir ekip göndereceklerini söylemekle yetindiler.

Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan ise Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nün kendi denetiminde bir kuruluş olduğunu belirterek kazıklı yoldaki çalışmadan haberdar olduğunu belirtti. Halat döşeme ihalesini bir İsviçre firması olan Blue System'in aldığını kaydeden Bozdoğan, ‘‘Yaklaşık iki ay önce döşemeleri tamamlanan çelik halatlar yaşanan çeşitli kazalarda hasar gördü. İhaleyi alan firma burada yaptığı incelemelerde halatlarda galvaniz çatlaması olduğunu saptadı ve halatların yarısının değiştirilmesi gerektiğini rapor etti. Bizde yenileme çalışmalarına başlamalarını istedik’’ dedi.

Firmanın yarısını değiştirmektense tamamını değiştirmeyi tercih ettiğini ifade eden Bozdoğan, bu durumun belediyeye herhangi bir maddi külfet getirmediğini iddia etti. Bozdoğan, ‘‘Firma bütün işlemleri garanti kapsamında ücretsiz olarak yaptı’’ diye konuştu. Rafet Bozdoğan, ‘‘Bu halatlar 2-3 ay içinde değiştirilmeyi gerektirecek kadar dayanıksız mı?’’ şeklindeki sorumuzu, ‘‘Halatlar dayanıksız değil. bu tamamen yabancı firmanın ülkemiz pazarına girmek adına yaptığı bir jest’’ şeklinde yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!