Kazıklı Voyvoda'nın hazinesi günışığına çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kazıklı Voyvodanın hazinesi günışığına çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 14:52

Edirne'de “Kazıklı Voyvoda” olarak tanınan Eflak Prensi 4. Vlad'a ait olduğu sanılan altınların bulunması için kazı yapılan bölgede çıkan yeraltı suyunun tahliyesi için İstanbul'dan getirilen iş makinesiyle çalışmalara başlandı.

Haberin Devamı

Osmanlı'nın altınının olduğu iddiasıyla başlatılan ve şimdi de “Kazıklı Voyvoda”ya ait olduğu savunulan altınların aranması yönünde başlatılan çalışma kapsamında, kazı alanının suyunun tahliye edilmesi için İstanbul'dan iş makinesi olarak ekskavatör getirildi.

Altın arayan ekipte yer alan Şefik Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekskavatörle çalışma başlatıldığını ifade ederek, kazı alanında şu anda bir taraftan dozerle kazı yapıldığını, diğer taraftan da suyun tahliye edildiğini ifade etti.
Topçu, olumsuz bir durum çıkmaması durumunda bugün defineye ulaşacaklarını iddia etti.

Osmanlı Darphanesi'nin bulunması amacıyla, aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi'nin de bulunduğu 4 kişi tarafından 8 Haziran 2005 tarihinde Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde, kazı çalışması başlatılmıştı. 15 Haziran 2005 tarihinde ara verilen kazı çalışmaları, bu kez de “Kazıklı Voyvoda”ya ait olduğu savunulan altınları bulma amacıyla 27 Eylül Salı günü yeniden başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!