Kazazedeler üç gündür açmış

Güncelleme Tarihi:

Kazazedeler üç gündür açmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Antalya'nın Kemer İlçesi'nin Kiriş mevkii açıklarında meydana gelen gemi kazasından kurtulanların ifadelerinin alınmasına devam edilirken, polis 3 gündür aç olduklarını söyleyen kazazedelere yemek verdi.

Kazadan kurtulan 32 kişinin ifadeleri Kemer Emniyet Müdürlüğü'nde alınıyor. Ancak, kazazedelerin çelişkili ifadeler verdikleri, gemiye nereden ve ne zaman bindiklerine ilişkin bilgilerin birbirini tutmadığı bildirildi.

Polis, 3 gündür aç olduklarını söyleyen kazazedelere yemek verirken, rahatsızlanan 2 kazazede Kemer Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha önce rahatsızlanan bir kazazedenin tedavisinin de hastanede sürdüğü belirtildi.

Antalya'dan 'boş' ayrılmış

Gürcistan bayraklı kuru yük gemisinin Antalya Limanı'ndan 'boş' olduğunu beyan ederek ayrılması da henüz aydınlatılamadı. Geminin Yunan kaptanı Polizois Galanis'in ifadesinin tamamlanmasından sonra bu konunun aydınlığa kavuşacağı bildirildi.

Geminin acentası Ray Denizcilik Antalya Müdürü Tayfun Yelken, geminin Antalya Limanı'ndan 'boş' olduğunu beyan ederek ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:

''Gemi Antalya Limanı'na, kayıtlara göre boş geldi, boş çıktı. Mültecilerin gemiye nerede bindikleri konusunda bilgi alınamadı. Ancak, yabancı uyruklu yolcuların gemiye, limandan ayrıldıktan sonra bindiklerini sanıyoruz.''

Öte yandan arama çalışmalarına destek vermek amacıyla Mersin'den sualtı komandolarının yola çıktığı ve büyük ihtimalle yarın çalışmalara katılacakları bildirildi. Yetkililer, kazada kaybolanların arama çalışmalarına bir uçağın da katıldığını belirttiler.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!