Kazazede Akyüz hafızasını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Kazazede Akyüz hafızasını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2007 10:06

Bağdat’ta inişe geçtiği sırada düşen uçak kazasının tek görgü tanığı Abdülkadir Akyüz’ün hafızasını yitirdiği öne sürüldü. Akyüz’ün yakınları kazadan bir hafta geçmesine rağmen kendisinden haber alamamaktan yakınırken, Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konuda devreye girmesini istediler.

Irak’ın Beled kenti yakınlarında meydana gelen uçak kazasının üzerinden bir hafta geçmesine karşın sis perdesi henüz aralanmadı. Kazadan sağ kurtulan, tek görgü tanığı Abdülkadir Akyüz’ün hafıza kaybı yaşadığı öne sürüldü. Akyüz’ün Türkiye’ye gönderilmesi konusunda, Amerikalılar ve çalıştığı şirket arasında yaşanan “uçak krizi” devam ederken, ailesi, Akyüz’den haber alamamaktan şikayetçi. İki çocuk babası, 35 yaşındaki Akyüz’ün ailesi, bir haftadır sesini dahi duyamadıkları Abdülkadir Akyüz’ün Türkiye’ye getirilmesi konusunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan yardım etmesini istedi. Akyüz’ün, felçli çocuğunun hastane masraflarını karşılamak için Bağdat’a işçi olarak gittiğini belirten ailesi ANKA’ya yaptığı açıklamada, bugüne kadar sesini dahi duyamadıklarını söylediler.

Bağdat’ta Amerikalıların kontrolündeki bölgeye düşen uçaktan yaralı kurtulan Abdülkadir Akyüz’ün kazanın üzerinden bir hafta geçmesine karşın Türkiye’ye getirilememesi kafaları karıştırdı.

Ağır yaralı olarak kurtulan Akyüz’ün hafıza kaybı yaşadığı öne sürülürken, Türkiye’ye dönüşü konusunda da bir tarih verilemiyor. Akyüz’ün amcasının oğlu Abdülkerim Akyüz, ANKA’ya yaptığı açıklamada, kuzen Akyüz’e ilişkin bilgi alamadıklarını söyledi. Abdülkerim Akyüz, “Bugüne kadar sesini bile duymadık. Ne eşi ne de çocuklarıyla görüştü. Bağdat’ta yetkilileri arıyoruz. İyi diyorlar. Olayı geçiştirdiklerini düşünüyorum” dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, yaralı Akyüz’ün Türkiye’ye getirilmesi konusunda devreye girmesini isteyen Abdülkerim Akyüz, “Hiçbir yerden net bir bilgi alamıyoruz. Çalıştığı şirket uçak göndermiş. Ancak Amerikalılar bunu kabul etmemiş. Perişan olduk. En azından telefonla görüştürsünler” diye konuştu. Abdülkerim Akyüz, kuzeninin Bağdat’ta askeri bir hastanede tutulduğu yönünde bilgi aldıklarını belirterek, “Sağlık durumu konusunda kesin bir bilgi alamadık. Uçak konusundaki sıkıntının bir an önce aşılmasını ve Abdülkerim’in Türkiye’ye getirilmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Baba Nezir Akyüz’ün de, Adana Valiliği ile temasa geçtiği ancak şu ana kadar oğluna ulaşamadığı belirtildi.

UÇAK ARAYIŞI SÜRÜYOR

Amerikalılar’ın Akyüz’ün Türkiye’ye getirilmesi için tam teşekküllü sağlık hizmeti veren bir uçak istemesinin ardından bu konuda henüz bir gelişmenin yaşanmaması da dikkat çekti. Akyüz’ün çalıştığı Kulak İnşaat istenilen uçağı ayarlayacaklarını Amerikalı yetkililere ilettiği öğrenildi. Kazadan sağ kurtulan Akyüz’ün Bağdat’tan Türkiye’ye getirmesi için önerdiği ilk uçak sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle kabul görmedi. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri de, “uçak krizini” doğrularken, şirketin yeni bir uçak ayarlayacağını bildirdi.

ONUR AİR OLABİLİR

Amerikalıların Akyüz’ün Türkiye’ye gönderilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığı yerine sadece çalıştığı şirketle temasa geçmesi de dikkat çekti. Akyüz’ün çalıştığı şirket, Amerikalıların istediği donanımda bir uçak bulunması konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.
Akyüz’ün Türkiye’ye getirilmesi için önerilen şirketler arasında Onur Air’in de olduğu öğrenildi.

AKYÜZ’Ü ASKERLER KORUYOR

Öte yandan, Akyüz’ün tedavi gördüğü hastanede, Amerikan askerlerince korunduğu belirtildi. Askeri kaynakların, koruma altında tutulan Akyüz’ün uçak kazasından ağır yaralı olarak kurtulduğunu ve hafıza kaybı yaşadığı yönünde bilgi verdiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!