’Kazayla vurdum, 15 dakika can çekişmesini izledim’

Güncelleme Tarihi:

’Kazayla vurdum, 15 dakika can çekişmesini izledim’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:57

BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nde geçen yıl Haziran ayında lüks otomobili ile ortadan kaybolan ve cesedi bulunamayan 51 yaşındaki Sadiye Şensözlü’yü öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 46 yaşındaki İsmail Erbaykır’ın yargılanmasına 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Haberin Devamı

Hakkında ömürboyu hapis cezası istenen Erbaykır, otomobilde otururken oynadığı tabancasının ateş aldığını, kazayla başından vurulan Şensezlü’yü araçtan indirip 15 dakika can çekişmesini izlediğini, ölünce de orada bırakıp otomobille ayrıldığını öne sürdü.

’Kazayla vurdum, 15 dakika can çekişmesini izledim’

Yenişehir’de eşinden yıllar önce ayrılan emlakcılık yapan 3 çocuk annesi Sadiye Şensözlü, geçen yıl 4 Haziran günü ortadan kayboldu. Kendisine cep telefonu ile de ulaşamayan çocukları ve akrabaları sonuç alamayınca bulunması için savcılık ve polise başvuruda bulundu. Polis son olarak emlakçı dükkanında çalışan İsmail Erbarkır ile birlikte görülen Sadiye Şensözlü’nün kullandığı siyah renk cipini İznik Gölü kıyalarındaki Göllüce Mahallesi’nde terk edilmiş olarak buldu. Koltuklarında kan izi tesbit edilen aracın ön camının kırık olduğu görüldü. Araç çekici ile üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün garajına çekilirken, Sadiye Şensözlü ise Ankara’dan getirilen ’Galgi’ ve ’Ateş’ isimli özel eğitim almış köpeklerin de yardımıyla arandı. Günler süren çalışmanın ardından herhangi bir sonuç elde edilemeyince aramalara son verildi.

Haberin Devamı

385 KAMERA KAYDI İZLENDİ

Soruşturmayı sürdüren polis ekipleri 385 güvenlik kamerası kaydını izleyip 176 kişinin ifadesini aldı. Daha önce gözaltına alınan ve çelişkili ifadeler verdikten sonra gelişmelerin takip edilmesi için savcılıktan alınan izin ile serbest bırakılan Erbarkır, bir süre sonra tekrar gözaltına alındı. Dolandırıcılık ve adam yaralama suçlarından birçok kaydı bulunan ve 7 yıl cezaevinde yattığı belirlenen Erbarkır, daha önce kabul etmediği suçu itiraf etti. Olayda kullanılan tabanca ise, İsmail Erbarkır’ın Yenişehir’de yaşayan babasının evinde, kontroplakları sökülen kapının arasında bulundu. Olay yerinde arama yapan polis ise Sadiye Şesözlü’ye ait olduğu sanılan saçlar ve derileri buldu.

Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan İsmail Erbaykır hakkında ’kasten adam öldürmek’ ve ’ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın görülmesine Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya katılan Şadiye Şenözlü’nün çocukları Özkan Yıldız ile Özlem Kara sanıktan şikayetci olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

TABANCA KAZAYLA ATEŞ ALDI’

Duruşmada ifade veren İsmail Erbaykır, yanında çalıştığı Şadiye Şenözlü ile 5 yıllık arkadaşlıklarının olduğunu, olay günü sohbet etmek amacıyla buluştuklarını belirterek şunları anlattı:

"Sohbet etmek için onun aracı ile Orhangazi İlçesi’ndeki Sölöz Mahallesi’ne gittik. Şadiye hanım sigara içince ben arka koltuğa geçtim. Sohbet sırasında silahımı görmek istedi. Ben de silahın şarjörünü çıkartıp kendisine uzattım. O anda namlusunda mermi olduğunu unuttuğum tabanca ateş aldı. Kurşun başına isabet etti. Hemen arabadan indim. Ardından kendisini yaralı olarak aşağıya indirip yere yatırdım 10- 15 dakika can çekişmesini izledim. Sonra öldüğünden emin olunca bir saat başında bekledim. Ardından arabayı alarak olay yerinden uzaklaştım, 20 kilometre ileride bulunan göl kıyısına gidip arabayı terk ettim. Cesedi kesinlikle saklamadım, bulunsun diye ortada bıraktım, cesede ne olduğunu bilmiyorum."

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti İsmail Erbaykır’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!