Kazandığı tazminatın faizini almayacak

Güncelleme Tarihi:

Kazandığı tazminatın faizini almayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 15:54

İSTANBUL'da 2002 yılında polis tarafından piyasaya sahte para sürmek suçundan yakalanıp 204 gün tutuklu kaldıktan sonra beraat eden 80 yaşındaki Mehmet Uzungüngör, suçsuz yere hapis yattığı için açtığı davada 1333 lira maddi 4 bin lira manevi olmak üzere 5 bin 333 lira tazminat kazandı. Faiziyle birlikte 8 bin lira tutan tazminat kararı onaylanırsa Uzungüngör, faizini almayacak.

Akyazı'da oturan Mehmet Uzungüngör, İstanbul polisi tarafından piyasaya sahte para sürmek suçundan yakalandı. Kadıköy Ağır Ceza Mahkemesi'de tutuklu yargılanan Uzungüngör, 204 gün tutuklu kaldıktan sonra beraat etti ve bu karar Yargıtay tarafından onaylandı.
Haksız yere tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirterek hazine aleyhine 24 bin lira tazminat talebiyle Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açan Mehmet Uzungüngör için bilirkişi inşaatlarda çalıştığını dikkate alarak hesaplama yaptı. Mahkeme de verdiği kararda maddi ve manevi toplam 5 bin 333 lira tazminata hükmetti. Mahkemenin kararı Yargıtay'da onaylanırsa tazminat faiziyle birlikte 8 bin lirayı bulacak.

Mehmet Uzungüngör, kazandığı tazminatı alacağını, faizini ise almayacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!