Kazancı Bedih anıldı

Güncelleme Tarihi:

Kazancı Bedih anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 13:56

Şanlıurfa'daki evinde sobadan sızan gazdan zehirlenerek 2 yıl önce eşiyle birlikte yaşamını yitiren sıra gecelerinin değişmez ismi ‘Kazancı Bedih’ olarak tanınan Bedih Yoluk, düzenlenen bir geceyle anıldı. Selahattin Alpay, Çetin Özdemir ile kızı Münever özdemir'in türtüler söylediği gecede duygulu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kazancı Bedih'i Anma Gecesi, dün DSİ Konferans Salonu'nda yapıldı. Geceye. Vali Yardımcısı Adil Nas, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ile sevenleri katıldı.

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, sobadan sızan gazdan zehirlenerek ölen Kazancı Bedih ile eşi Fatma Yoluk'un ölümünü sahneledi. İzleyenleri ağlatan bu oyunun ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Gazel okuyan ustadlar birer birer aramızdan ayrılıyor. Gençlerin birçoğu, pop ve yabancı müzikle ilgileniyor. Kendi kültür ve müzik değerlerine duyarsız kalıyorlar. Kendi değerlerimize sahip çıkarak gazel okuma geleneğinin sürdürülmesini sağlamak için belediyemiz tarafından gazel okuma yarışması yapıldı. Başta Kazancı Bedih olmak üzere diğer rahmete ermiş ustadlarımızı anmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

Belediye tarafından düzenlenen En Güzel Gazel Okuma Yarışması'nda Mustafa Yeşildağ birinci, Mehmet Balcı ikinci, Mehmet Karaca da üçüncü oldu. Dereceye girenlere plaket ile birer Cumhuriyet altını verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!