Kazan, talihsizlikti

Güncelleme Tarihi:

Kazan, talihsizlikti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bayrampaşa Cezaevi Savcısı Necati Özdemir, kendisine başarısız diyen eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'a ateş püskürerek, ‘‘Kazan'ın Adalet Bakanı olabildiği ülkede, benim başbakan hatta cumhurbaşkanı olmam azdır. Cumuriyet savcıları kapı kulu değildir‘‘ dedi.

Bir süredir İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tüberküloz teşhisiyle tedavi olan Özdemir, dün saat 11.00'de hasta yatağında bir basın toplantısı düzenleyerek Kazan'a ağır eleştirilerde bulundu. Kazan'ın hükümetten giderayak görevden alıp, Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama kararnamesi çıkardığı, ancak hükümet değişikliğiyle görevinde kalan Özdemir, ‘‘Kazan, bir gazeteye verdiği beyanatta benim başarısız bir savcı olduğumu, Pendik Cumhuriyet Savcılığı'nın bile bana çok olduğunu söylediğini duydum. Ben bu ülkenin savcısıyım. Kazan'ın Adalet Bakanlığı yapması bu ülke adına talihsizlikti'' diye konuştu. Kazan'ın kendisini Bayrampaşa Cezaevi Savcılığı'na atadığı zaman,‘‘3 ay başarılı ol, istediğin göreve getireceğim'' dediğini belirten Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Ben de bunun karşılığında ortaya böyle bir iş koymamasını, hiçbir makamın Bayrampaşa'nın bedeli olamayacağını söyledim. Bayrampaşa'nın iki bedeli olabileceğini, birincisi Allah rızası, ikincisinin ülke sevgisi olabileceğini belirttim. 'Yok, sen başarılı ol, o bizim vazifemiz' dedi. 4 ay sonra cezaeviyle ilgili sorunları arzetmeye gittim. Görev talebim olmadı. Özel kalemi aracılığıyla görüşemeyeceğini, bir görev istiyorsam yazılı olarak bırakmamı iletti. Bunu hakaret telakki ettim. Cumhuriyet savcılarının kimsenin kapıkulu olmadığını ve olmayacağını belirtmek için bir faks çekip, İstanbul ya da Ankara Başsavcısı olmak istediğimi, bunlar olmadığı takdirde Olağanüstü Bölge Valiliği'ne getirilmek istediğimi bildirdim. Ancak beni anlamadı.''

Doktorlar, Özdemir'in bir hafta daha tedavi edileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!