Kazan: Bütün suçları kapsar

Güncelleme Tarihi:

Kazan: Bütün suçları kapsar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVUKAT Turgut Kazan, ‘‘Bir yıl içinde yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa, 12 yıla kadar olan bütün suçların ertelenmesi söz konusu olur’’ dedi.

İstanbul Barosu eski Başkanı Avukat Turgut Kazan Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı karşısında parlamentonun yeni bir düzenleme yaparak çözüm üretmesi gerektiğini bildirdi.

Turgut Kazan, ‘‘Henüz gerekçesi açıklanmamakla birlikte bu karar, Anayasa Mahkemesi'nce Anayasa'nın 10'uncu maddesine aykırı bulunduğu için iptal edildi. Mahkeme, suçların işleyiş yolları ile ilgili ibareyi de iptal etti’’ dedi.

Avukat Kazan ayrıca ‘‘Parlamento'nun önce Anayasa'nın afla ilgili sınırı kaldıran 87'nci maddesini değiştirmesi gerekir’’ diyerek, görüşlerini söyle açıkladı.

‘‘4454 sayılı yasa, 23 Nisan 1999 yılına kadar, 'Yazılı sözlü basın' yolları ile işlenmiş, 12 yıla kadar tavan ceza olan suçları ertelemiştir. Anayasa Mahkemesi bunu Anayasa'ya aykırı bularak iptal etmiş bulunuyor. Bu iptal ile birlikte şimdi ne olacak? 23 Nisan 1999 tarihine kadar işlenmiş ve 12 yıla kadar tavan ceza almış tüm suçlar ertelenmiş olur. Bu Erbakan'ı da ilgilendiriyor, ırza geçmeleri de, tecavüz suçlarını da, hırsızlıkları da ilgilendiriyor. Çünkü burada tüm suçların ertelenmesi söz konusudur.’’

Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü, avukat Fikret İlkiz de, ‘‘TBMM 1 yıl içinde yeni bir düzenleme yapmazsa iptal kararı tavanı 12 yıl olan tüm suçlar için geçerli olur’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!