Kaza yapan sürücünün ehliyeti şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Kaza yapan sürücünün ehliyeti şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2009 13:07

SAKARYA’nın Akyazı İlçesi’ne bağlı Küçücek Mahallesi’nde maddi hasarlı trafik kazasına karışan sürücü Süleyman Akdemir'in, 1969 yılında aldığı eski tip yapraklı ehliyetini göstermesi şaşırttı.

Akdemir, son vize tarihi 1974 yılı olan ehliyetinin bugüne kadar trafikte hiç sorulmadığını, bu nedenle de değiştirme gereği duymadığını söyledi.

Akyazı’ya bağlı Küçücek Mahallesi’nde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasında olay yerine gelen Jandarma trafik ekipleri kazaya karışan her iki sürücünün de evraklarını istedi. Sürücülerden 63 yaşındaki Süleyman Akdemir'in verdiği ehliyeti gören jandarma ekipleri, yapraklı belgenin ne olduğunu önce anlamadı. Daha sonra bunun 1969 yılında verilmiş ve en son vize tarihi 1974 yılı olan yapraklı eski bir ehliyet olduğunu anlayan askerler büyük şaşkınlık yaşadı.

DAHA ÖNCE KİMSE SORMAMIŞ

Jandarmanın, “Bu ehliyet miadını geçirmiş. Neden yenisi ile değiştirmedin?” sorusuna Süleyman Akdemir, “Yıllardır bana hiç ehliyet soran olmadı. Bu nedenle de değiştirme gereği duymadım” yanıtını verdi.

Jandarma ekipleri Süleyman Akdemir’e gerekli işlemleri yapıp Jandarma Karakolu’na davet etti. Süleyman Akdemir’in ehliyetini yenilemek için Akyazı Trafik Bürosu’na müracaat ettiği fakat eski ehliyetin kaydının arşivde bulunamadığı, eski arşivlerin il merkezinde toplandığı bildirildi. Bu nedenle de başvurunun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Bürosu’na gönderildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!