Kaza kurbanı teğmenler toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Kaza kurbanı teğmenler toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 15:24

BALIKESİR’deki Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda kursiyer olan ve okula dönüş yolunda facia gibi kazada can veren 4 teğmenden İlbay Saraylı Kırıkkale’de, Necdet Yücel Ankara’nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde, Ali Taşpınar Çankırı’nın Çerkeş İlçesi'ne bağlı Güzelyurt Köyü’nde, üniversiteli kız Hilal Gündoğan ise Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde toprağa verildi.

Önceki gün Balıkesir çevre yolunda teğmen İlbay Saraylı’nın yönetimindeki 06 RJD 88 plakalı otomobilin, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada ölen 4 Teğmenden biri olan İlbay Saraylı, (22) Kırıkkale’de Nur Camisi’nde öğle vakti kılınan namazın ardından Yahşihan Mezarlığı’nda, Üniversite öğrencisi Hilal Gündoğan (21) ise Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine Deredüzü Köyü’nde son yolculuklarına uğurlandı.

ALLAH BU ACIYI SİZLERE GÖSTERMESİN’

Teğmen İlbay Saraylı’nın Kırıkkale’deki cenazesine çok sayıda vatandaş ile birlikte öğretmen olan babası Adnan, kısa süre önce öğretmenlikten emekliye ayrılan annesi Semiramis Saraylı, kızkardeşi İlknur, yakınları, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cankır, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Evren, Kırıkkale ve Balıkesir’den arkadaşları katıldı.

Cenazete bitkin olduğu gözlenen Teğmen İlbay Saraylı’nın annesi Semiramis Saraylı, “Emekli olmuştum, oğlumun yanına gidecektim, nasip olmadı yavruma” dedi. İlbay’ın arkadaşları ise annesinin elini öperken, “Allah bu acıyı bana gösterdi, sizlere göstermesin” diyerek Teğmenlere sarılıp göz yaşı döktü. Cenazede babaanne Veciye'nin ise, tabuta sarılarak torununun fotoğrafını öpüp, ağlaması yürek burktu.
Aynı kazada ölen Üniversite öğrencisi Hilal Gündoğan ise Kırıkkale’ye bağlı Sulakyurt ilçesine bağlı Deredüzü Köyü’nde göz yaşları arasında toprağa verildi.

KAZADA ÖLEN AĞABEYİNİN ADI KONULMUŞ

Teğmen Necdet Yücel’in (23) cenazesi ise Ankara’nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde binlerce vatandaşın katılımı ile toprağa verildi. Şereflikoçhisar’da yerel Çengel Gazetesi’nin sahibi olan baba Mustafa Yücel, bekar olan oğlunun cenazesinde gözyaşlarını tutamadı. Baba Yücel, 12 yaşında Necdet adlı oğlunu trafik kazasında kabedince, ölen oğlunun adını, dünyaya gelen ve Teğmen olan Necdet Yücel’e verdiğini belirtti. Kazada can veren Teğmen Necdet Yücel’in ağabeyi ve ablası da kardeşlerinin ardından ağladı.

Çankırılı Teğmen Ali Taşpınar da öğlen namazından sonra Çerkeş İlçesi'nin Güzelyurt Köyü’nde çok sayıda vatandaşın katılımı ile toprağa verildi. Üç kardeşin küçüğü olan ve yeni sözlenen Teğmen Ali Taşpınar'ın cenazesine katılan babası Ali ve annesi Nafia ile yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!