Kaza kurbanı 7 kişinin kimlikleri henüz tespit edilemedi

Güncelleme Tarihi:

Kaza kurbanı 7 kişinin kimlikleri henüz tespit edilemedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 12:14

Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında düşen uçak kazasında ölen 2'si Türk, 5'i yabancı uyruklu toplam 7 kişinin kimlik tespitinin yapılabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Adana Valiliği Kriz Masası yetkililerinden alınan bilgiye göre, 9 Ocak Salı günü Adana Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan sonra Bağdat yakınlarındaki havaalanına inişi sırasında düşen ve bir Türk'ün yaralı olarak kurtulduğu uçak kazası sonrasında Adana'ya, cenazeler 33 ceset torbasıyla getirildi.

Türk yolculardan 21'inin cenazesi yakınları tarafından teşhisi ve kimlik tespitleri sonrasında ailelerine teslim edildi. Diğerlerinin ise kimlik tespiti için DNA örnekleri alındı. Dün, test sonuçları belirlenen Türk yolculardan 3'ü, son olarak da kimlik tespiti yapılan Bekir Yıldız ile Serkan Geyik'in cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Yıldız'ın cenazesinin Şanlıurfa'da, Geyik'in cenazesinin de Yalova'da toprağa verileceği öğrenildi.

Yetkililer, yolculardan Ramazan Altıkulaç ve Rifat Demir ile uçağın mürettebatı yabancı uyruklular Alexey Ganzha (Rusya), Anatolie Seflediuc (Moldova), Drigorii Ciupricov (Moldova), Petru Sirbu (Moldova) ve Serhy Mashtalyar'ın (Ukrayna) kimliklerinin DNA testi ile belirlenmesi işlemlerinin sürdüğünü bildirdiler.

Haberin Devamı

Bu arada, hastane yetkilileri, Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde bir ve Çukurova Devlet Hastanesi'nde de 5 ceset torbası bulunduğunu kaydettiler.

Adana Vali Vekili Mehmet Demir, dünkü açıklamasında, yapılan incelemelerde, torbalarda farklı kişilere ait parçalar bulunduğunun tespit edildiğini ve bir kişinin tamamen yanmış olabileceğini belirterek, durumun, DNA ve Adli Tıp sonuçları sonrasında netlik kazanacağını kaydetmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!