Kayseri'ye Abdullah Gül üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

Kayseriye Abdullah Gül üniversitesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 19:11

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adıyla yeni bir devlet üniversitesi kurulması için yasa teklifi hazırladı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde (KHK) değişiklik yapılmasını öngörüyor. Buna göre, Kayseri'de “Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi” adıyla kurulacak devlet üniversitesinde; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Bilgisayar Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Fen Bilimler, Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

Teklif, Antalya'da Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı tarafından “Uluslararası Antalya Üniversitesi” adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulmasını da içeriyor. Üniversite; İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Turizm, Hukuk, İletişim, Güzel Sanatlar ve Mühendislik Fakülteleri ile Sivil Havacılık, Yabancı Diller ve Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinden oluşacak. Teklifte, Bilkent Üniversitesi'nin adının “İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi” olarak değiştirilmesi de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!