Kayseri'deki kayıp çocuklardan hala haber yok

Güncelleme Tarihi:

Kayserideki kayıp çocuklardan hala haber yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 10:27

Kayseri'de, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü kaybolan 3 çocuktan, 100 gün geçmesine rağmen bir haber alınamadı.

Ramazan Bayramı'nın 2. günü 8 yaşındaki oğlu Ahmet Tuna Tekin ve 6 yaşındaki kızı Dilruba Tekin'le ilgili iyi ya da kötü bir haber alamadıklarını, arama çalışmalarından da bir sonuç çıkmadığını anlatan anne Leyla Tekin, umutlarının sürdüğünü ifade etti.
Çocuklarını kaçıranlara seslenen gözü yaşlı anne, her gün umutla bir haber beklediklerini kaydederek şunları söyledi:

“Çocuklarımın kaybolmasından bugüne kadar 100 gün geçti. Geçen 100 gün bize 100 yıl gibi geliyor. Çocuklarımızın bulunamamasının acısını yüz gündür her gün yaşıyoruz. Bu acıyı kimse çeksin istemem. Bir kez daha çocuklarımı kaçıranlara sesleniyorum: Ne olur onları bırakın, onlar daha çok küçük.”

İki hafta önce kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yapılan anjiyo sonucu daralan kalp damarı tedavi edilen baba Hamza Tekin'de “Çocukların acısı yüzünden sağlığım da bozuldu. Onlar geri dönsün, benim sağlığımın hiç bir önemi yok. Onları sevemeden sağlıklı olsam neye yarar” diye konuştu.

Torunlarının bulunmasını isteyen babaanne Hayriye Güroğlu da “Torunlarımdan ne istiyorlar? Onları bıraksınlar, kimseden davacı şikayetçi olmayacağız. Onları gizlice bir yerde serbest bıraksınlar” dedi.

“KOKUSUNU ÖZLEDİM”

Kaybolan çocukların en büyüğü olan 12 yaşındaki Türkan Tekin'in annesi Özlem Tekin de acılarının artarak sürdüğünü söyledi.
Özlem Tekin, “Kızım 100 günden beri yok. Onun kokusunu özledim, sesini özledim. Acımız 100 günde 100 kat arttı. Kızımın okul önlüğü, çantası yatağının üstünde bekliyor” diye konuştu.
Kayseri'nin Talas ilçesinde 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 12 yaşındaki Türkan Ay, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evlerinden ayrılmış, ancak geri dönmemişlerdi.

ARAMA ÇALIŞMALARI

Polis ekipleri tarafından Talas ilçesinde ve Kayseri kent merkeziyle çevre ilçelerde, jandarma ekiplerince de açık arazilerde yapılan arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı. Emniyet Genel Müdürlüğünden görevlendirilerek Kayseri'ye gelen 7 kişilik özel ekibin 1 ay süren çalışmasından da çocuklarla ilgili bir ipucu bulunamadı.

Kayseri ve Talas ilçesinde bin 450 polisin katılımıyla geçen 100 gün içerisinde çocukların bulunabilmesi için 6 bin 600 kişiyle görüşme yapıldı, bin 50 şüpheli araç kontrol edildi, toplam bin 900 evde arama yapıldı. İlçedeki 150 park ve 180 umuma açık alan, 500 metruk alan ile 80 su kuyusunda arama yapıldı.

Çocukların bulunabilmesi için toplam 90 güvenlik kamerasının kayıtlarında yapılan teknik incelemeden de bir sonuç alınamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!