Kayseri'de kayıp 3 çocuk bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride kayıp 3 çocuk bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 13:43

KAYSERİ’de 21 Eylül'de Ramazan Bayramı sırasında şeker toplamak için evden çıktıktan sonra kaybolan ikisi kardeş 3 çocuk hala bulunamadı. Yarın, 11 yaşına giren kayıplardan Türkan Ay’a bebek alan kardeşi İkbal, “Ablamı bulun artık. Ona aldığımız hediyeyi vermek istiyorum” dedi.

Talas İlçesinde bayramın ikinci günü şeker toplamak için evlerinden çıktıktan sonra kaybolan 7 yaşındaki Dilruba Tekin ile ağabeyi 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve komşularının çocukları 10 yaşındaki Türkan Ay’ın hala izine rastlanmadı. Polis arama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Ay ailesinde buruk doğum günü hazırlığı başladı. 4 Kasım 1999’da dünyaya gelen Türkan Ay’ın 7 yaşındaki kardeşi İkbal, ablasına doğum günü hediyesi olarak bebek aldı. Ablasının bebekleri çok sevdiğini belirten İkbal, “Ablamı bulun artık. Ona aldığımız hediyeyi vermek istiyorum. Onu çok izledim. Ablama bebeği verip birlikte oynamak istiyorum” diye konuştu. Anne Özlem Ay ise arama çalışmalarından şimdiye kadar bir sonuç alınamadığını söyledi. Ay, “Çocuğumu kim alıkoyuyorsa artık bıraksın. Yarın doğum günü. Henüz bulunmadı ancak daha doğum gününü kutlamaya bir gün var. Bulunacağından ümitliyim. Eğer bulunur, birlikte doğum gününü de kutlarsak ona neler alarım neler. Her gün fotoğraflarına bakıp, ona iyi bakamadığım, ona sahip çıkamadığım için özür diliyorum” diye konuştu.
DESTEKLER ÇEKİLDİ
Melikgazi Belediyesi’nin taşeron temizlik şirketinde işçi olarak çalışan baba İbrahim Ay da polisin arama çalışmalarından umutlu olduklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalar için polise teşekkür eden İbrahim Ay, çocuğu kaybolduktan sonra verilen desteklerin artık gelmediğini söyledi. Yaklaşık 2 aydır işe gitmediğini, bu nedenle ücret alamadığını belirten İbrahim Ay, “Evimin iki aylık kirası olan 500 TL’yi ödeyemedim. Bu nedenle ev sahibi evden çıkmamı istedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Evin elektrik ve su parasını bile zor ödüyorum. Çocuklar kaybolduktan sonra bir kurum ve kuruluş maddi ve manevi destek sözü verdi. Ancak, aradan zaman geçtikçe bu sözler unutuldu. Bizlere destek çıkılmasını istiyoruz” diyerek duygularını dile getirdi. Kayıp Tekin kardeşlerin evinde de umutlu bekleyiş sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!